Home Nieuws De 25 vragen van Gary Neville aan Ruud van Nistelrooij

De 25 vragen van Gary Neville aan Ruud van Nistelrooij

898
0

In gesprek met Gary Neville weet Ruud van Nistelrooij te onthullen wie de beste trainer uit zijn carriere is geweest en welke verdediger het lastigste was om tegen te spelen.

Van Nistelrooij speelde met de grote der aarde. Ook bij United was het een fabelachtig team wat alles won wat er te winnen viel. Neville, Beckham en Ronaldo. Van Nistelrooij speelde met alle sterren samen en dus wordt er in Engeland nog veel om de trainer van PSV gesproken. Voor Nevilla aanleiding om van Nistelrooij aan de tand te voelen over zijn jaren in Manchester.

De Geffenaar beschouwt Sir Alex Ferguson als de beste trainer die hij ooit heeft gehad. Van Nistelrooij is positief over Ferguson en vertelt wat de 81-jarige oud-coach zo speciaal maakt voor hem. “Ik heb hem voor een lange periode meegemaakt. Hij is de manager onder wie ik de meeste wedstrijden heb gespeeld. Ik maakte voor vijf jaar deel uit van de geschiedenis die hij schreef. Die vijf jaar, de manier waarop hij het team, de spelers en de club leidde, maakte hem voor mij de beste manager die ik mee heb gemaakt.”

Zo nu en dan moest Ferguson naar eigen zeggen harder optreden tegen Van Nistelrooij. “Ik zat altijd in de behandelkamer. Ik lag daar gewoon te relaxen in aanloop naar de wedstrijd en had me omgekleed, omdat ik dacht dat ik zou spelen. De meeste spelers zaten dan in de lounges te wachten. Soms gebeurde het dat de trainer me naar zijn kantoor riep en vertelde dat ik niet in het team zat. Dan moest ik me weer terug omkleden. Ik deed het altijd in de veronderstelling dat ik zou spelen. Zulke momenten waren nodig voor mij. Weer zo’n zelfverzekerde Nederlander!”, klinkt het.

In onderstaande video de 25 vragen van Garry Neville aan Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelDOCU over het voetbalwonder van april 2007 | ‘Het is niet te geloven!’
Volgend artikelFinancieel directeur van Baar: ‘Als we tegen Monaco niet winnen, moeten we echt saneren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in