Home Nieuws ‘De 0-4 vorig jaar tegen PSV was erg pijnlijk, het is leuk...

‘De 0-4 vorig jaar tegen PSV was erg pijnlijk, het is leuk dat PSV ons zo uitdaagt’

1224
0

Ook in Amsterdam kijkt men uit naar de wedstrijd tegen PSV. Zo is men de 0-4 nederlaag tegen PSV vorig seizoen nog niet vergeten, blijkt uit de woorden van Steven Berghuis.

Berghuis wijst naar de forse nederlaag in eigen huis maar heeft er wel een verklaring voor. Waar collega Daley Blind na de wedstrijd meteen riep dat Ajax ondanks de 0-4 beter speelde, ziet Berghuis dat toch anders. “De 4-0 nederlaag van vorig jaar was een pijnlijke. Maar ook een mooie stimulans om dit seizoen wel de schaal te pakken ten koste van PSV”, vertelt Berghuis aan De Telegraaf. “Vorig seizoen waren we – net na het EK – fysiek nog niet klaar voor die wedstrijd. Veel jongens waren pas een week in training. We verloren verdiend, maar misschien was dat wel de wake-up-call die we voor de rest van het seizoen nodig hadden”, wijst Berghuis naar het fysieke aspect.

Berghuis en zijn collega’s wensen niet nog een keer af te gaan in eigen stadion en zien de wedstrijd ook niet als wedstrijd om een troostprijs. “Het is voor mij gewoon een van de drie prijzen die in Nederland zijn te winnen. Dat het kampioenschap de allerbelangrijkste is, snap ik ook. Maar ik houd de Johan Cruijff Schaal ook graag omhoog, hoor. Zeker in de eigen Johan Cruijff ArenA willen we die gewoon winnen.”

Berghuis zag PSV deze zomer flink inkopen en waakt voor onderschatting. “Het is leuk dat PSV ons zo uitdaagt. Dat vind ik prikkelend en daardoor krijg ik er zin in. Guus Til heeft het goed gedaan bij Feyenoord, maakte geregeld doelpunten en ik denk dat Luuk de Jong ook echt een versterking is. We zijn gewaarschuwd”, aldus Steven Berghuis.


Vorig artikelMemphis frustreert clubleiding Barcelona en wil niet vertrekken: ‘Al komen er zes spitsen bij’
Volgend artikelJermaine Lens glijdt steeds verder af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in