Home Nieuws Davy Pröpper ook in de Premier League een loopwonder

Davy Pröpper ook in de Premier League een loopwonder

48
0

Davy Pröpper verruilde afgelopen zomer PSV voor Brighton & Hove Albion en daar bevalt het in hem velerlei opzichten uitstekend. Er is een categorie spelers wat schijnbaar moeiteloos op elk niveau snel aan aanpassingen gewend raken en dus meteen een hoger niveau kunnen bereiken.

Davy Pröpper lijkt zo’n speler. Zijn overgang van Vitesse naar PSV gaf geen aanpassingsproblemen en ook de overstap naar de Premier League gaat hem ogenschijnlijk gemakkelijk af. De middenvelder stond in Nederland bekend als een verfijnde middenvelder met een goede traptechniek. Maar ook als een kilometervreter. Tijdens zijn debuutjaar in Eindhoven wist Pröpper al imposante cijfers te overleggen in de diverse competities: na vier wedstrijden in de Champions League stond hij al in de top-3 van de spelers die de meeste meters maakte.

Ook in Engeland kan Pröpper weer indrukwekkende cijfers overleggen. Slechts zes spelers in de Premier League legden dit seizoen een grotere afstand af dan de 126 kilometer van de Oranje-international.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here