Home Nieuws Davy Pröpper, onomstreden middenvelder op weg naar de top

Davy Pröpper, onomstreden middenvelder op weg naar de top

194
0

Zonder enige aanpassingsproblemen heeft Davy Pröpper zijn plaats op het middenveld van PSV ingenomen. Pröpper heeft zich het spel van PSV al na enkele maanden volledig eigen gemaakt en scoort daarbij gemiddeld ook nog eens meer doelpunten dan in zijn periode in Arnhem. Van de 3 grote zomer aankopen Pereiro en Lestienne was Pröpper de eerste die meteen een basisplaats veroverde.

Phillip Cocu is daarom ook zeer te spreken over de middenvelder die altijd in de basis start. Daarbij wordt Pröpper nu al bestempeld als ‘marathonman’. In vier Champions League-duels legde hij ruim 45 kilometer af. “Ik heb zelf niet het gevoel dat ik veel meer heb moeten lopen dan normaal. Het loopwerk gaat me ook wel gemakkelijk af, ik heb er niet zoveel moeite mee”, zegt Pröpper tegenover De Telegraaf. Cocu is maar wat blij met de intelligente middenvelder. “Hij heeft veel inhoud, maar het is ook een intelligente speler. Dat blijkt ook wel, want Pröpper is steeds verzekerd geweest van een basisplaats. Er is tot nu toe ook geen aanleiding geweest om dat te veranderen. Davy heeft zich vrij moeiteloos aangepast aan PSV en vult zijn positie compleet in. Soms speelt hij wat meer controlerend, soms wat aanvallender. Wat me opvalt is dat hij een goed inzicht heeft en altijd om zich heen kijkt. Vaak weet hij de oplossing al voordat hij de bal krijgt”, aldus Cocu.

Het zijn uitspraken waar Adam Maher alleen maar kan dromen. De middenvelder zonder fysiek en zonder veel loopvermogen staat volledig stil in zijn ontwikkeling en is zijn prijskaartje van 8 miljoen euro nauwelijks waard geweest. Pröpper daarentegen bewijst dat een gebrek aan fysiek bij voldoende kwaliteiten geen belemmering hoeft te zijn om jezelf staande te houden op het hoogste niveau maar ook op het allerhoogste niveau van bv de Champions League. Pröpper was zijn directe tegenstanders, Schweinsteiger en Gustavo in de onderlinge topwedstrijden tegen United en Wolfsburg meer dan de baas. Na vier duels in de Champions League hebben alleen Danny van Zenit en Lars Stindl van Mönchengladbach meer meters afgelegd dan de middenvelder uit Arnhem, meldde het ED deze week. Bij PSV staat Pröpper op eenzame hoogte als het gaat om afgelegde meters. Hector Moreno (38.263) en Luciano Narsingh (38.136) komen nog het meest in de buurt, weet de krant verder nog te melden als statistiek.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here