Home Nieuws Davy Pröpper blikt terug op Europese seizoen

Davy Pröpper blikt terug op Europese seizoen

28
0

Davy Pröpper kende een prima eerste seizoen in Eindhoven. De Arnhemmer paste zich moeiteloos aan, dacht na over zijn toekomst en zag zichzelf voorlopig nog wel in Eindhoven spelen. Ondanks een prachtig debuutjaar zijn de omstandigheden rond Pröpper toch wel wat anders dan in zijn debuutjaar.

Na de lovende kritieken zijn er nu ook andere geluiden te horen. Pröpper speelt beduidend minder en is minder dominant en dwingend aanwezig. Het gros van de fans is niet te spreken over zijn uitspraken ‘klaar te zijn voor het buitenland’ terwijl zijn spel te wensen over laat. Het percentage foute passes ligt hoger dan in zijn eerste jaar en balverlies komt ook regelmatiger voor dan voorheen. In gesprek met de Gelderlander kijkt de Arnhemmer terug op het eerste succesvolle jaar. Met trots blikt Pröpper terug op de Europese campagne van PSV.
“Het liep heel erg zuur af, maar wij hebben daar twee topwedstrijden neergezet”, zegt hij in gesprek met De Gelderlander. “Duels van een ongekend hoog niveau, vol van spanning. Wij hebben Atletico aan het wankelen gebracht. Zij schakelen daarna wel Barcelona en Bayern München uit, hè. Zij bereiken de finale. Wij hebben in Europa echt heel erg goed gepresteerd. Vergeet niet dat we in de poule ook Manchester United en CSKA Moskou uitschakelden.”

“Wedstrijden zoals tegen Atletico Madrid leveren een berg aan ervaring op”, vervolgt Pröpper. “We stonden tegenover Griezmann. Ik schat Messi, Ronaldo en Bale nóg hoger in, maar hij is van ongekende klasse. Ik kwam over van Vitesse en maakte mijn eerste jaar in de Champions League mee. Dan zijn die wedstrijden van onschatbare waarde. En op persoonlijk vlak ook onvergetelijk, ja.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here