Home Nieuws ‘Dat is ook waarom Wijnaldum die deur naar PSV dichtgooit’

‘Dat is ook waarom Wijnaldum die deur naar PSV dichtgooit’

33363
3

Wat was voormalig Paris Saint-Germain trainer Mauricio Pochettino blij toen hij het ja-woord van Georginio Wijnaldum kreeg.

De Argentijnse trainer liep de komst van Georginio Wijnaldum eerder mis toen hij trainer van Tottenham Hotspur was. Wijnaldum koos in die tijd voor Liverpool, waar op dat moment ook trainer Mauricio Pochettino namens Tottenham Hotspur zich meldde. Enkele jaren later volgde er alsnog een samenwerking maar een groot succes werd het niet. Overigens voor beiden niet want zowel Mauricio Pochettino als Georginio Wijnaldum trokken de Parijse deur achter zich dicht.

Voor beiden gold ook dat de deur verplicht werd dichtgetrokken. Mauricio Pochettino werd ontslagen omdat de hebberige Parijs Qatarclub kost wat kost de Champions League wilde winnen en voor Georginio Wijnaldum gold dat hij plotsklaps niet meer in de plannen van de nieuwe trainer paste. Een probleem bleek wel het enorme salaris van Wijnaldum te zijn. Want een bak tekengeld na diens transfervrije komst en een werkelijk miljoenensalaris, bleek toch ook iets teveel van het goede geweest te zijn.

Juist dat enorme salaris van Wijnaldum lijkt er voor te zorgen dat een terugkeer naar PSV er deze zomer niet in zit voor de middenvelder. Georginio Wijnaldum is wederom voor het tweede jaar op rij de gewenste kandidaat om het middenveld onder Peter Bosz te versterken. Wijnaldum lijkt echter zelf niet te zitten wachten op een terugkeer naar Nederland en journalist Valentijn Driessen weet hoe dat precies zit.

“Ik denk dat Saoedi-Arabië ongeveer het enige land is waar ze zijn salaris kunnen betalen. Dat is ook waarom hij die deur naar PSV dichtgooit. Hij verdient zo verschrikkelijk veel bij Paris Saint-Germain en dan moet je meer dan de helft inleveren om bij PSV te voetballen”, is Driessen stellig.
Wijnaldum strijkt in Parijs een basissalaris op van 7 miljoen euro en kan door bonussen daar nog eens 3 miljoen aan toevoegen.

Driessen gaat er vanuit dat juist dat salaris, plus het sportieve gedeelte bij PSV, de reden van de voorlopige afwijzing is. “Zonder dat je weet of er een goed team komt, zonder dat je weet of je het verwachte niveau aankan, want de verwachtingen zijn torenhoog. Wijnaldum loopt natuurlijk wel aan het einde van zijn carrière. Om dan zoveel geld mis te lopen. Er zijn weinig spelers die dat ervoor over hebben.”

“En het afbreukrisico is natuurlijk erg groot”, reageert ook Ajax-watcher Mike Verweij. “Als dat lijf op is. Op zijn 16e kwam Wijnaldum al kijken, dus hij voetbalt écht al heel erg lang. Hoewel ik wel vond dat hij best aardig inviel tegen Italië”, aldus Verweij.


Vorig artikelLagere biedingen op Ibrahim Sangaré, PSV houdt vooralsnog voet bij stuk
Volgend artikelSC Heerenveen ontvangt bod uit Premier League op Milan van Ewijk

3 REACTIES

  1. Wat zijn voetballers tegenwoordig een geldwolven, vooral die jonkies.

    Ik hoop dat ze ook wat voor de maatschappij m.n. de zwakkeren kunnen betekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in