Home Nieuws ‘Dat een club met de status van PSV hem heeft gehaald is...

‘Dat een club met de status van PSV hem heeft gehaald is indrukwekkend’

21
0

De transfer van de 19 jarige Deng is in het Australische voetbal het gesprek van de dag.

Met de komst van Thomas Deng heeft PSV zich versterkt met ‘een van de beste jonge verdedigers uit de Australische A-League’, zegt sportjournalist Roy Ward van The Age in gesprek met VoetbalPrimeur.

De negentienjarige in Kenia geboren Deng brak afgelopen seizoen door bij Melbourne Victory en kwam door blessures in het hart van de verdediging tot dertien wedstrijden, waarvan tien als basisspeler. Bovendien maakte hij zijn debuut in de Aziatische Champions League en zou hij met Australië naar de Olympische Spelen zijn gegaan, als het land zich daarvoor gekwalificeerd zou hebben.

Zijn overstap naar PSV kwam in Australië inverwacht. “Het is een beetje onverwacht dat het zo snel is gebeurd, maar er waren al langer verhalen dat hij wat aandacht kreeg. Dat een club met de status van PSV hem heeft gehaald is indrukwekkend”, zegt Ward tegen VoetbalPrimeur.

“Deng is een van de betere jonge verdedigers in de A-League. En zeker omdat Matthieu Delpierre is gestopt zouden er veel speelminuten voor hem zijn vrijgekomen. Maar het gebeurt vaker dat spelers jong vertrekken uit Australië. Soms vertrekken ze, komen ze weer terug en gaan ze daarna weer naar het buitenland.” De verwachtingen aan PSV zijde, met name onder de fans, zijn wat minder hooggespannen omdat Deng een grote onbekende is in het internationale voetbal. Niettemin is het technische kader op de Heedgang enthousiast over de komst van de jongeling uit Australië.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here