Home Nieuws Dankzij eindstand Franse Ligue 1 heeft PSV een geplaatste status in de...

Dankzij eindstand Franse Ligue 1 heeft PSV een geplaatste status in de Champions League

2607
0

Dankzij de eindstand van de Franse Ligue 1 kent PSV een beschermde status bij de loting voor de Champions League.

Gaat het onder leiding van Ruud van Nistelrooij wel lukken om de groepsfase van de Champions League te bereiken? Roger Schmidt geraakte met PSV van de Champions League naar de Europa League en van de Europa League naar de Conference League. Hoe zal het Ruud van Nistelrooij vergaan op de Europese velden? PSV kent in ieder geval de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Champions League. PSV heeft bij de loting op 18 juli in ieder geval een geplaatste status en dat is een prettige bijkomstigheid te noemen na de laatste wedstrijden in de Franse League 1.

Hoe zit dat precies? PSV profiteert van de misstap van AS Monaco, dat diep in blessuretijd een voorsprong uit handen gaf tegen Lens. De eindstand werd nipt 2-2. Daardoor werden de Monegasken op de valreep van de tweede plaats gestoten door Olympique Marseille in de Ligue 1. Monaco was eerder dit seizoen tegenstander van PSV in de Europa League.

Door de geplaatste status ontloopt PSV vooralsnog een opzienbarend weerzien met Roger Schmidt en Benfica. Maar toch lonkt er alsnog een treffen in de laatste ronde voor de groepsfase want PSV kan Benfica in de play-off opnieuw treffen. Ook andere tegenstanders van naam kunnen aan PSV gekoppeld worden. Het Glasgow Rangers van Giovanni van Bronkhorst zou ook tegenstander van PSV kunnen worden.


Vorig artikelMaduro over interesse PSV: ‘Goed gesprek en was op de hoogte van wat er bij PSV ging gebeuren’
Volgend artikelPSV mogelijk tegen Union of Fenerbahce, ook treffen met Schmidt en Benfica lonkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in