Home Nieuws Dankzij Champions League met PSV sterkhouder bij Brighton

Dankzij Champions League met PSV sterkhouder bij Brighton

19
0

Davy Pröpper speelde woensdag in Manchester tegen het City van Guardiola weer een bijzondere wedstrijd. De middenvelder kende een prima eerste seizoen in de Premier League en zakte zoals menig ander, niet door het ijs in zijn eerste jaar in Engeland.

Wie de transfers van Davy Klaassen en Davy Pröpper langs elkaar legt kan niet anders constateren dat Pröpper zich moeiteloos aanpast aan steeds een niveau hogerop. Zoals zijn stap van Vitesse naar PSV al geruisloos verliep, deed de middenvelder dit vorig jaar nog eens over bij zijn stap van PSV naar de Premier League.

Davy Klaassen vertrok voor het achterlijke bedrag van 28 miljoen euro naar Everton, waar Pröpper voor de helft van dit bedrag door Brighton werd aangetrokken. Heeft PSV te weinig gevraagd voor Pröpper zoals het jaren terug wel de hoge eisen voor Strootman ingewilligd zag worden of heeft Everton juist een gigantische flater geslagen door veel te veel geld voor nobody Davy Klaassen te betalen?

Pröpper stelde in Engeland geen moment teleur. Hughton zette hem vanaf het begin wekelijks in de basis. ,,Ze halen je niet voor niets”, zei hij kalm. ,,Ik was bij mijn komst de duurste aankoop van de club ooit. Dan krijg je automatisch vertrouwen. Dat is me ook verteld. Daarom had ik meteen een goed gevoel bij mijn overstap, geloofde erin dat het goed zou uitpakken. Al geef ik toe, de Premier League is wel even wat anders dan de eredivisie.”

Desondanks kende de tienvoudig international geen aanpassingsproblemen. Pröpper wijst naar de lessen bij PSV, waar hij kon wennen aan het gevraagde niveau. “Ik heb twee seizoenen in de Champions League gespeeld. Die wedstrijden helpen je te ontwikkelen. Fantastisch om mee te maken, maar ook de ontmoetingen die je hier elke week voor je kiezen krijgt. Dat is het niveau waarop hier wordt gespeeld. Ik ging van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik kan het iedereen aanraden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here