Home Nieuws Dankzij blessure Steven Berghuis kon Steven Bergwijn uitblinken: ‘Als de trainer je...

Dankzij blessure Steven Berghuis kon Steven Bergwijn uitblinken: ‘Als de trainer je opbelt, moet je er gewoon staan’

665
0

Steven Bergwijn is terug van weggeweest en heeft zichzelf en Oranje terug op de internationae kaart gezet.

De voormalig PSV’er lukt het vooralsnog niet een hoofdrol te vertolken in Londen bij Spurs maar bracht wel Oranje en haar tienduizenden fans in extase. Bergwijn begon al goed en scherp aan de wedstrijd en bracht Oranje in de 84ste minuut op 1-0. Het was een bevrijdend doelpunt voor zowel Bergwijn als voor Oranje. Bergwijn was in eerste instantie niet opgeroepen voor deze interlandperiode maar de blessure van Steven Berghuis werd alles anders voor Steven Bergwijn, die meteen door bondscoach Louis van Gaal aan de Oranje-selectie toegevoegd.

Bergwijn speelde vol vertrouwen en bravoure in de Kuip en maakte meteen al zijn acties. ‘Altijd als je de kans krijgt, dan moet je hem pakken. Ook als je later bent opgeroepen door een blessuregeval. Als de trainer je opbelt, moet je er gewoon staan’, aldus Bergwijn tegenover de NOS.

De remise in Montenegro bemoeilijkte de wedstrijd tegen Noorwegen en daarover zegt Bergwijn: ‘We zijn als team dicht bij elkaar gebleven. Dat is het belangrijkste wat je kunt doen als je zo’n klap te verwerken krijgt. We hebben vandaag heel goed gespeeld.’ Van Gaal bleek opnieuw over voorspellende gave te beschikken. ‘Het was vooraf al voorspeld door Van Gaal. We hebben goed de beelden bekeken en besproken. Toen kwam al heel snel naar voren dat de ruimte bij mij of Arnaut zou liggen. Ik denk dat we beiden heel gevaarlijk zijn geweest’, aldus Steven Bergwijn, die na de 1-0 nog een puntgave assist op voormalig ploeggenoot Memphis Depay produceerde en daarbij geconcentreerd het overzicht wist te bewaren door tijdens zijn run goed te blijven kijken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here