Home Nieuws Dankbare Xavi Simons valt in de prijzen door seizoen bij PSV en...

Dankbare Xavi Simons valt in de prijzen door seizoen bij PSV en spreekt de PSV-fans toe

1082
0

Wat was de teleurstelling groot onder de PSV-fans toen die zondagmorgen in juli het bericht over het vertrek van Xavi Simons volgde.

De middenvelder besloot PSV achter zich te laten en vertrok als een dief in de nacht uit het trainingskamp in Oostenrijk. Peter Bosz liet met korte maar zeer duidelijke antwoorden richting de media zien dat er leven is na Xavi Simons en de trainer ging al snel over tot de orde van de dag. De ploeg van Bosz maakt bepaald geen mindere indruk zonder de sterspeler van Red Bull Leipzig.

Het verhaal van Simons is bekend. Paris Saint-Germain, dat een terugkoopclausule had, maakte daardoor werk van een terugkeer. Simons besloot daardoor om PSV na één seizoen alweer te verlaten. Hij speelt nu op huurbasis bij RB Leipzig.

Ook in de Bundesliga maakt Simons indruk en is hij steevast basisspeler. Deze week werden de prijzen over het vorige seizoen verdeeld en Xavi Simons kan natuurlijk niet achterblijven. Simons is maandagavond dan ook uitgeroepen tot het Talent het Jaar van het Eredivisie-seizoen 2022/23.

Maandagavond, bij de uitreiking van de Eredivisie Awards, werd Xavi Simons uitgeroepen tot de Talent van het Jaar. Simons troefde mindere goden af en mocht daardoor de Johan Cruijff Award ontvangen. Dat betekent dat Simons nu ook een eigen Cruijff Court aan mag laten leggen.

Xavi Simons werd toegesproken door Ruud van Nistelrooij en zijn zusje bij de uitreiking van de prijs. Simons is daarnaast ook nog in de race voor de prijs van Speler van het Jaar. Na afloop sprak Simons de PSV-fans nog toe en had verder mooie woorden voor de club waar hij een jaar lang genoten heeft en de sterren van de hemel speelde.


Vorig artikelPSV staat er financieel veel beter voor dan vaak geschetst wordt: ‘Het gaat financieel goed met PSV’
Volgend artikelOok Koeman zet deur open en wijst naar Luuk de Jong: ‘Hij weet wat hij moet doen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in