Home Nieuws Dankbare Maxime Lestienne denkt nog altijd aan PSV en aan de steun...

Dankbare Maxime Lestienne denkt nog altijd aan PSV en aan de steun van de PSV fans

6306
0

Maxime Lestienne speelde slechts een handjevol wedstrijden voor PSV maar draagt de club nog altijd een warm hart toe.

De Belg sprak onlangs met Voetbal International en blikte terug op een zware periode in zijn leven. De toen 23 jarige Belg verloor in korte tijd zijn vader en moeder. Het verhaal roept nog altijd veel gevoelens op bij Lestienne en ook de PSV fans weten zich de donkere periode van Lestienne nog goed te herinnneren.

Lestienne kreeg in 2016 een heftig bericht van zijn vrouw: zijn moeder was gevallen en hij moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis komen. “Op WhatsApp wilde ze niet zeggen wat er precies was gebeurd”, vertelt Lestienne. “Toen ik in het ziekenhuis aankwam, zag ik dat mijn moeder er niet meer was.” Een scheur in een zwakke plek van de slagader werd de moeder van Lestienne fataal.

Niet veel later kwam er opnieuw slecht nieuws voor de Belg. “Na het overlijden van mijn moeder, keek ik in haar telefoon. Ik las allemaal berichten waaruit bleek dat mijn vader heel ziek was. Hij had het me niet willen vertellen.” De vader van Lestienne verloor de strijd tegen kanker, waardoor de aanvaller zes weken na het verlies van zijn moeder ook afscheid moest nemen van zijn vader.

“Eigenlijk had ik nergens meer zin in”, zegt Lestienne. “Zelfs niet om te voetballen. Ik heb steun van veel mensen gehad, maar mijn vrouw heeft me het meest geholpen. Het feit dat ik nog voetbal, heb ik aan haar te danken.” De linksbuiten voelde ook steun vanuit PSV. “Ik heb heel veel respect voor Phillip Cocu. Hij sprak juist in die moeilijke fase veel met me en heeft me altijd ondersteund. Hoewel ik maar een jaar in Nederland heb gespeeld, krijg ik nog altijd berichtjes van PSV-supporters.”


Facebook Comments Box