Home Nieuws Daniel Schwaab, via Huub Stevens naar prominente basisspeler

Daniel Schwaab, via Huub Stevens naar prominente basisspeler

36
0

Daniel Schwaab wordt dit seizoen vaak geprezen om zijn prestaties. De Duitser is feitelijk op advies van Stevens bij PSV binnengekomen en was een belangrijke steunpilaar in het kampioenselftal. 

De verdediger nam naarmate het seizoen vorderde een prominente positie in het elftal van Phillip Cocu in. In gesprek met het Eindhovens Dagblad is Huub Stevens vol lof over Daniel Schwaab.

Marcel Brands informeerde bij Stevens in 2016 over de Duitser, voordat de verdediger daadwerkelijk werd aangetrokken. “Ik heb een jaar met hem gewerkt bij VfB Stuttgart en heb Marcel zonder twijfel een positief advies gegeven,” aldus Stevens. “Daniel is een jongen die in een groep op zijn eigen manier gezag en respect afdwingt en op de voorgrond treedt. Niet door een grote mond, gedoe of door zich op te dringen. Integendeel. Hij heeft inhoud en het is een bevlogen en serieuze vent, die voor zijn vak leeft.”

Volgens Stevens is Schwaab een échte teamspeler. “Dat vond ik altijd buitengewoon prettig aan hem. Daniel is een speler die altijd het uiterste uit zijn medespelers probeert te halen en coacht positief en duidelijk. Winnen staat bij hem altijd centraal,” geeft hij aan.

De voormalig trainer vindt dan ook dat Schwaab een belangrijke rol heeft gespeeld bij PSV dit seizoen. “Hij heeft PSV in meerdere opzichten een beetje een Duits accent gegeven. Ik denk dat ze dit seizoen veel aan hem te danken hebben, al zal hij dat zelf nooit claimen,” zegt Stevens daarover. “Centraal achterin is hij in de eredivisie van grote waarde en een sobere en meestal effectieve mandekker. Op het middenveld en aan de zijkant kan hij ook spelen, maar wat minder zijn stempel drukken.”

Stevens zag Schwaab dit seizoen ook alleen maar groeien. “Daniel belichaamde dit seizoen bij PSV perfect waar het in het voetbal uiteindelijk om gaat. Ik vind hem ook beter geworden in de loop van dit seizoen en dat zal met vertrouwen te maken hebben. In Stuttgart moesten we een jaar tegen de druk van degradatie vechten. Hij kon daarmee omgaan.”

Phillip Cocu kan zich alleen maar aansluiten bij de woorden van Stevens. “We hebben het vaak over Luuk de Jong, maar Daniel Schwaab is het ook. Wat we als team hebben afgesproken met elkaar, bewaakt hij,” aldus Cocu. “Zeker op het laatste moment heeft hij zich verbaal nog meer geuit dan eerder dit seizoen. Hij heeft zijn ervaring en vertrouwen ook deels overgebracht op de rest.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here