Home Nieuws Daniel Schwaab, thuis in Eindhoven

Daniel Schwaab, thuis in Eindhoven

43
0

Daniel Schwaab zit ruim een halfjaar bij PSV en heeft het prima naar zijn zin. De Duitser heeft zijn draai gevonden en is te spreken over de speelwijze van veel Nederlandse clubs.

“In Duitsland zijn er teams die zeggen: we proberen niet eens om te voetballen. We knokken, rennen en verdedigen en loeren op de counter”, aldus Schwaab bij de NOS. “Als we hier een uitwedstrijd spelen, probeert elk team van achteruit op te bouwen. Wij zetten druk, maar ze proberen toch te voetballen. Dat zie je in Duitsland niet.”

De Eredivisie is niet populair in Duitsland. “Duitsers kijken naar de Bundesliga en misschien de 2. Bundesliga. Maar daarna komt eerder de Premier League of de Spaanse competitie. De Eredivisie is niet zo populair. Het is mooi om hier te zijn, maar Nederlands praten is een beetje moeilijk.”

“Er zit nog meer energie in. Daarom ben ik positief en denk ik dat we erbij blijven. Ik heb in Stuttgart drie jaar tegen degradatie gespeeld. Dat was geen makkelijke periode. De psychische belasting is net iets groter als je weet dat veel mensen werkloos worden als je degradeert. Dat is wat anders dan meedoen om de titel.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here