Home Nieuws Daniel Schwaab realistisch: ‘Het is mij niet gelukt om dat niveau te...

Daniel Schwaab realistisch: ‘Het is mij niet gelukt om dat niveau te halen’

26
0

Daniel Schwaab speelde voor meerdere jeugdelftallen van Duitsland maar een A interland heeft de verdediger nog niet kunnen spelen. Schwaab weet zelf wel waar dat door komt. De Duitser is zelfkritisch en geeft min of meer toe een dusdanig hoog niveau niet te kunnen halen.

Volgens de centrale verdediger heeft Duitsland de beschikking over meerdere topspelers op zijn positie. “Mats Hummels, Jérôme Boateng, Antonio Rüdiger, die speelt nu bij Chelsea. Dat is de absolute top in Europa. Daar is het moeilijk om mee te concurreren”, aldus Schwaab tegenover PSV TV. “En ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik inmiddels op een leeftijd ben dat jongere spelers instromen”, stelt hij.

“Ik speelde heel vaak voor Duitsland onder 21, ook met de mannen die ik net noemde. Maar daarna ontbrak net het beslissende stukje. Toen hebben die mannen nog een stap kunnen zetten en ik helaas niet meer.” Dat komt volgens de 30-jarige verdediger niet door verkeerde keuzes. “Nee, het heeft ook met kwaliteit te maken. En het is mij niet gelukt om dat niveau te halen.”


Vorig artikelTrent Sainsbury kijkt uit naar serie topwedstrijden met PSV
Volgend artikelMalen één jaar bij PSV: ‘Ik ben een stuk sterker en beter geworden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in