Home Nieuws Daniel Schwaab oneens met Willems over intensiteit Eredivisie

Daniel Schwaab oneens met Willems over intensiteit Eredivisie

56
0

Daniel Schwaab heeft de uitspraken van Jetro Willems van repliek gediend. Willems spreekt zich meermaals uit over de intensiteit van wedstrijden in Duitsland, waar Willems in Nederland op vijftig procent kon spelen.

Schwaab is het er niet mee eens en bestrijdt de zienswijze en wedstrijd insteek van Willems in gesprek met ELF Voetbal.

“Nee, want dat is in mijn ogen niet de oplossing. Als je ook dit soort wedstrijden er vol voor gaat, kan je soevereiniteit en dominantie uitstralen”, zegt Schwaab. “Dat proberen wij op dit moment in onze kop te krijgen. Als je wedstrijden op zestig of zeventig procent gaat spelen, krijg je een seizoen zoals wij vorig jaar hadden.”

Schwaab kan Willems tot bepaalde hoogte volgen maar bekijkt het toch anders. “Het is zeker zo dat in de Bundesliga ploegen meer aan elkaar gewaagd zijn. Je kan niet snel zeggen: die ploeg is de duidelijke favoriet voor deze wedstijd. Bayern en Dortmund steken er normaliter bovenuit, maar daaronder zit het heel dicht bij elkaar. Dan komt het op zaken als teamgeest en mentaliteit aan. Je moet elke wedstrijd op je grenzen kunnen spelen. Dan kan je in de Bundesliga succes hebben.”

“Hier ligt dat iets anders. PSV, Ajax en Feyenoord vormen aan het eind van het seizoen waarschijnlijk de top drie van de ranglijst. Alleen de volgorde weet men nog niet. Er zit minder spanning in”, vindt Schwaab die daarmee teveel voorbij gaat aan de toch saaie heerschappij van Bayern en in mindere mate Dortmund.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here