Home Nieuws Daniel Schwaab, man van de wedstrijd en vader van de spelers

Daniel Schwaab, man van de wedstrijd en vader van de spelers

39
10

Daniel Schwaab geldt in zijn tweede Eindhovense seizoen als onbetwiste vader van de spelersgroep. De Duitser speelde tegen NAC Breda volgens het Eindhovens Dagblad misschien wel de beste wedstrijd in zijn PSV periode.

Schwaab is inmiddels een steunpilaar geworden in de PSV defensie. De Duitser is en blijft een sobere speler die in balbezit bijna tegen het angstige aan keuzes maakt, die bij simpel spel toch vaak goed uitpakken. Het opbouwen gaat Schwaab nog vaak moeizaam af. Tegen NAC was de mandekker daarentegen wel ‘man of the match’. De twintiger houdt echter niet zo van spotlights .

“Het was mijn persoonlijke doel om hier bij PSV basisspeler te worden. Dat het publiek nu vertrouwen in me heeft, is mooi en daar put elke speler kracht uit. Maar mij gaat het om de groep. We willen samen iets bereiken. Als ik complimenten krijg, krijgt de groep complimenten. Zo zie ik het. En andersom ook.”

Steven Bergwijn noemde Schwaab eerder ‘de vader van de ploeg’. Die status versterkt hij door veel met de anderen en met name ook jongeren in het team bezig te zijn. “Ik ben met de jonge spelers wel eens wat langer gaan zitten om over het vak te praten. Ook met Hirving Lozano, ja. Hij is een fantastische speler, maar is nog jong en kan op allerlei gebieden nog veel ervaring opdoen. Voor ons is hij van grote waarde.”


Facebook Comments

10 REACTIES

  1. Voor mij was toch echt Bart Ramselaar de man van de wedstrijd. Als de helft van de spelers dezelfde inzet en drive hebben als Bart Ramselaar worden we volgend jaar weer kampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here