Home Nieuws Daniel Schwaab levert salaris in en vertrekt per direct bij PSV

Daniel Schwaab levert salaris in en vertrekt per direct bij PSV

1590
0

Daniel Schwaab heeft een genereus gebaar gemaakt en daarna PSV meteen verlaten om per direct naar zijn familie in Freiburg terug te keren.

De Duitser staat er al vanaf het begin van zijn contractperiode goed op bij PSV en dat zal ook na zijn vertrek zo blijven. Schwaab heeft de club woensdag medegedeeld een korting op zijn laatste twee maandsalarissen te accepteren om PSV te steunen in de coronacrisis.

“PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin en in de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV”, aldus Schwaab.

Technisch manager John de Jong reageert op de stap van de Duitse centrale verdediger: “Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen.”

Schwaab kwam in 2016 over van VfB Stuttgart en speelde ruim honderd wedstrijden voor PSV. In 2016 won hij de Johan Cruijff Schaal en in 2018 de landstitel. Schwaab vertrekt eervol bij PSV en zal de club door de voordeur verlaten. Zijn spel in het kampioensjaar was bovengemiddeld te noemen en stabiel. Het afgelopen seizoen maakte Schwaab duidelijk een mindere indruk.

“Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt”, aldus de Duitser. “Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet”, aldus Daniel Schwaab, die bij PSV al snel de Nederlandse taal machtig was en als vaderfiguur voor de spelersgroep diende.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here