Home Nieuws Daniel Schwaab: ‘Ik heb meer zelfvertrouwen’

Daniel Schwaab: ‘Ik heb meer zelfvertrouwen’

45
0

Daniel Schwaab is bezig aan een ijzersterke serie en heeft de concurrentiestrijd voorlopig gewonnen van concurrent Derrick Luckassen. Schwaab voelt zich prima in de huidige achterhoede. 

De Duitser spreekt openlijk over zijn groeiende zelfvertrouwen. “Ik heb inmiddels veel bagage. Als je de kans krijgt, moet je toeslaan. Dat heb ik wel geleerd in Duitsland. En die kans heb ik nu dus ook gepakt”, zegt Schwaab in De Telegraaf.

Het coachen past hem minder maar ook daarin maakt hij stappen. “Geloof mij, ik wil altijd praten. Van buitenaf hoort niemand mij misschien, maar als verdediger coach ik heel veel. Dan weer met lichaamstaal, dan weer in korte gesprekjes. Ik merk dat ik nu ook meer zelfvertrouwen heb. Aan de bal neem ik meer initiatief.”

Schwaab heeft de meedogenloze kritieken van afgelopen zomer allemaal meegekregen en ziet het opportunisme zijn draai nemen. “Ja, nu zeggen mensen opeens dat PSV heel goed is. Het plan waarmee de coach ons het veld instuurt, kunnen we op dit moment heel goed uitvoeren. Als we gaan zeggen hoe goed we nu zijn, gaat het zeker weten bergafwaarts.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here