Home Nieuws Daniel Schwaab al 41 wedstrijden op rij geen geel en begaat nauwelijks...

Daniel Schwaab al 41 wedstrijden op rij geen geel en begaat nauwelijks overtredingen

35
0

Het is allerminst zeker of Daniel Schwaab volgend seizoen nog bij PSV speelt. De Duitser overweegt in verband met privé- en familie omstandigheden terug te keren naar Duitsland.

De Duitser is met zijn stabiele spel zeer belangrijk voor PSV. Marcel Brands toverde Schwaab enkele jaren terug uit zijn hoge hoed en het mag met recht een succesaankoop worden genoemd. De Duitser gaat niet alleen voorop in de strijd maar verzaakt letterlijk en figuurlijk vrijwel nooit.

Met behulp van dataverzamelaar OPTA zocht het Eindhovens Dagblad uit hoe de statistieken van de Duitser eruit zien. Het mag met recht indrukwekkend genoemd worden want de Duitser speelt vrijwel foutloos in de zin van het maken van overtredingen. In de eredivisie maakte Schwaab dit seizoen in totaal pas zeven overtredingen en kreeg hij nog geen enkele gele kaart.

Ook centrale kompaan Nick Viergever heeft maar weinig overtredingen nodig; slechts tien keer trok hij aan de noodrem. Wel kreeg hij twee keer geel. Angelino heeft twaalf overtredingen op zijn naam staan en zag eenmaal een gele kaart. Dat gebeurde pas vorige week in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Denzel Dumfries heeft wat andere cijfers en maakte in totaal 43 keer een overtreding in dit eredivisieseizoen en zag daarbij drie keer een gele kaart.

Schwaab staat als enige PSV’er in de top-tien van spelers met gemiddeld de meeste speelminuten per overtreding in de eredivisie, schrijft het ED met behulp van OPTA. De centrale verdediger kreeg bovendien al 41 eredivisieduels op rij geen geel.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here