Home Nieuws Daley Blind huivert PSV aanval én ‘laatste minuten’ offensief

Daley Blind huivert PSV aanval én ‘laatste minuten’ offensief

99
0

Alsof Daley Blind weer voelt dat die ene wedstrijd in maart van dit jaar tussen Ajax en PSV het goede Amsterdamse slot van de competitie bepaalde. Zo lijkt Blind te spreken over de tegenstander van aanstaande zaterdag, PSV.

Feitelijk is PSV niet alleen aanstaande zaterdag de tegenstander van Ajax maar het gehele seizoen, zoals beide clubs eigenlijk al decennia het gezicht van de vaderlandse competitie bepalen. Een klap uitdelen in een wedstrijd die ‘slechts’ de Johan Cruijff Schaal als prijs heeft, is toch wel wat waard want je laat je concurrent zien wat er te verwachten valt de komende 10 maanden.

Blind ziet PSV weer op bezoek komen zoals hij dat in maart van dit jaar ook zag. Bijna ging het mis voor de Amsterdammers. De Ajax landstitel van seizoen 2018-2019 hing immers aan een flinterdun zijdedraadje die bewuste zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena. PSV stond op het punt de competitie te beslissen maar Daniel Schwaab kende een zwak moment waardoor alles kantelde. Nu wil Daley Blind de volgende prijs binnenhalen maar de Ajax verdediger is huiverig voor de komst van PSV. Blind wil gewoon op dat bordes staan en die schaal omhoog houden, in plaats van een erehaag te moeten maken voor tegenstander PSV, zegt hij tegenover VI.

Volgens Blind veranderen sommige zaken niet snel. Dat constateerde hij nadat hij PSV dinsdag zag spelen in de Champions League-voorronde tegen FC Basel. ‘Ik denk dat PSV een ontzettend sterke voorhoede heeft. De verdediging is iets gewijzigd, daarin zullen ze nog wat moeten zoeken en de balans moeten vinden.’ Ook zag Blind dat PSV dus weer won door twee late goals: de winnende viel in blessuretijd, zoals PSV ook vorig seizoen vaak laat scoorde. ‘We hebben kunnen zien dat ze nog steeds in de laatste minuten kunnen toeslaan, sommige dingen veranderen nooit…’, zag hij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here