Home Nieuws Dadendrang en wilskracht Zahavi lust voor het oog, maar Mario Götze en...

Dadendrang en wilskracht Zahavi lust voor het oog, maar Mario Götze en de PSV fans krijgen de credits

2727
0

Eran Zahavi was woensdagavond de absolute man of the match maar daar wilde de Israelische topspits na afloop niets van weten.

Zahavi, bescheiden als hij is, dankte na afloop de PSV fans en richtte de pijlen op Mario Götze. De Israëliër genoot van de PSV fans en stond na afloop stralend de pers te woord. Zijn dank naar de fans was groot. Zahavi schoot met scherp en dat is zo vroeg in het seizoen een prettige conclusie. De spits is in de nadagen van zijn carrière op voorspraak van Roger Schmidt naar PSV gekomen. Zahavi wilde zichzelf uitdagen en zijn moyenne naar een hoger niveau tillen. De sportieve plicht wacht bij PSV, zo redeneerde Zahavi en die insteek valt te prijzen. Eerzuchtig en een absolute winnaar, die vanaf zijn eerste dag bij PSV al weet uit te stralen dat hij blij is om voor de club te kunnen spelen.


De Israëlische goaltjesdief heeft geen prettig gevoel overgehouden aan vorig seizoen en is erg blij met de start van dit seizoen. Maar hij vindt het ook nog te vroeg om vergelijkingen met vorig seizoen te trekken. “Vorig seizoen was een speciaal seizoen, veel jongens sloten pas later aan, ikzelf ook. Nu hebben we ook wat nieuwe jongens, maar de connectie ziet er goed uit, we maken progressie, er is een goede geest in de ploeg. Maar dit is pas de eerste wedstrijd van het seizoen, hé. Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen”, zegt hij.

Zahavi aast op een successeizoen met PSV. “Het is fijn om te scoren, maar ik ben hier om titels te winnen en Champions League te spelen. Het doel van het team is belangrijker, veel spelers denken daar zo over, heb ik het gevoel. En als dat zo is, kunnen we succesvol zijn.” Eerst de klus klaren in Istanboel. ,,Dat kan nog lastig worden, we moeten scherp zijn.”

In gesprek met RTL kreeg Eran Zahavi de vraag welke van zijn doelpunten uiteindelijk de mooiste was. “Dat is heel lastig om te kiezen, want iedere goal is speciaal”, aldus Zahavi. “Het belangrijkste is dat we een heel grote stap vooruit hebben gezet in onze teamprestatie en spirit. We hebben het vandaag goed gedaan.”

De spits vond het geweldig om weer voor zoveel PSV supporters te mogen spelen. “De sfeer was vanaf het begin geweldig, zelfs al tijdens de warming-up”, zo gaf hij aan. “We hebben vandaag een geweldige teamspirit laten zien. Dat is het belangrijkste en zo willen wij spelen.”

Zahavi liet niet alleen van zich spreken met drie doelpunten, maar had ook een geweldige assist op Mario Götze. De voetbeweging was een lust voor het oog en is duidelijk ook een teken van veel zelfvertrouwen. “Scoren is altijd geweldig, maar het doelpunt van Mario was echt een geweldige teamprestatie”, zei hij daarover. “Om met Mario samen te kunnen spelen is echt een genot. Hij maakt het voor mij zoveel makkelijker, dus ik ben heel blij.”


Facebook Comments Box