Home Nieuws Daags na Benfica – PSV veel kritiek op Sangaré: ‘Anders speelde hij...

Daags na Benfica – PSV veel kritiek op Sangaré: ‘Anders speelde hij bij Real of City’

2734
0

De Ivoriaan Ibrahim Sangaré is gespreksonderwerp nummer een onder de PSV aanhang en de verschillende journalisten en analisten.

De Ivoriaan maakt vele tongen los met zijn fysiek sterke spel maar een gevolg van zijn manier van voetballen is wel dat de balafpakker pur sang ook veel ballen weet in te leveren. En dat zorgt voor discussies. Daags na Benfica – PSV is Sangaré bij zowel Voetbal International als AD Sportwereld onderwerp van gesprek.

Ook aan de tafel van RTL 7 werd het spel van Sangaré in Stadio Da Luz besproken en geanalyseerd. De algehele conclusie is wel dat Sangaré veel nuttig werk verricht maar ook teveel ballen weet in te leveren en soms erg slordig oogt.

Sangaré staat er vanwege zijn fysiek goed op bij trainer Roger Schmidt, maar AD journalist Nikos Gouka wijst op zijn tekortkomingen aan de bal. “Een hele belangrijke kracht, vinden ze in Eindhoven. Maar toch: als je vaak naar PSV kijkt, zie je dat hij in balbezit toch een dissonant is”, aldus de AD-journalist.

Gouka gaat verder: “Ik kan me ook voorstellen dat je in zo’n aanvallende ploeg, met vier man daarvoor, iemand moet hebben die als een breker fungeert. Maar het is jammer dat hij zo weinig in balbezit kan, anders had hij natuurlijk bij Real Madrid of Manchester City gespeeld.”

Ook Voetbal International analyseerde daags na Benfica – PSV het spel van Ibrahim Sangaré en stelde vast dat het balverlies van de middenvelder voor Roger Schmidt niet opweegt tegen de vele balveroveringen. Toch valt uit de analyse ook op te maken dat Sangaré in potentie een topspeler is die met de nodige te maken stappen een absolute topspeler kan worden.

Analist Wesley Sneijder liet zich woensdag bij RTL 7 ook kritisch uit over het spel van Sangaré. Sneijder ziet Sangaré weliswaar veel ballen afpakken, maar er net zoveel weer inleveren. Het is Gouka ook opgevallen, al heeft hij gemerkt dat niet iedere voetbalvolger er zo naar kijkt.

“Wel grappig, hoor. Ik zie hem ballen over de zijlijn spelen en dan denk ik: nou, ik zal eens op Twitter kijken, dan zal iedereen hem wel slecht vinden. Maar er zitten ook nog mensen bij, die zien hem als de grote uitblinker. Dan zie je toch dat voetbal door veel mensen op hele verschillende manieren beleefd wordt.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here