Home Nieuws Daadwerkelijke onrust of gecreëerde onrust? ‘De geloofwaardigheid van Roger Schmidt’

Daadwerkelijke onrust of gecreëerde onrust? ‘De geloofwaardigheid van Roger Schmidt’

437
0

Het lopende voetbalseizoen is halverwege maar PSV lijkt nog geen potten te breken.

Een gevolg is dat de media zich gaan roeren en dat in het kielzog van de media de fans zich ook gaan roeren. De prijzen worden pas bij de streep verdeeld maar feit is dat PSV er niet al te best op staat zo in februari 2021.


Het eerste jaar van Roger Schmidt lijkt niet succesvol te gaan worden. De coach zelf tracht steeds de druk bij zijn spelers weg te halen door te stellen dat de concurrent meer te besteden heeft maar diezelfde concurrent speelt wel geregeld het voetbal wat men in Eindhoven wil zien. Het zogenaamde Voll-Gass voetbal van Roger Schmidt was afgelopen woensdag wel te zien maar dan bij de tegenstander.

Een pijnlijke constatering, zo stelt ook Valentijn Driessen vast. De Telegraaf journalist denkt ook te weten dat er onrust heerst in de spelersgroep bij PSV door het soms onnavolgbare wisselbeleid van de Duitse trainer.

Ontstaat er daadwerkelijk onrust door een paar wissels of is het gecreëerde onrust door een medium wat slechts een kritisch oog heeft?

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft collega Roger Schmidt van PSV over de knie gelegd, zo ziet Valentijn Driessen de strijd tussen PSV en Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat bepaalde spelers de beslissingen van Schmidt minder goed kunnen hebben.

‘Schmidt wisselt naar hartenlust zijn beste spelers en onderbouwt dat met allerlei drogredenen. Ook zeurt hij maar over de overvolle kalender en grijpt dát en een handvol andere excuses aan om de tegenvallende prestaties van PSV te verklaren’, schrijft Driessen in zijn krant.

‘Uitgerekend die Schmidt miste in de beker bij Ajax drie belangrijke basisspelers met blessures. Hoewel zijn strategie gerust als failliet kan worden bestempeld, lijkt het krediet van de Duitser onuitputtelijk.’

Driessen schrijft over de geloofwaardigheid van de Duitse trainer. ‘Philipp Max en Donyell Malen – twee belangrijke krachten bij PSV – lieten eerder via lichaamstaal blijken hun wissels niet te begrijpen. De Nederlandse international zei het zaterdag na PSV-FC Twente voor het eerst gewoon hardop voor de camera.’ Tegen Ajax ‘slachtofferde’ de coach Mohamed Ihattaren. ‘Voor de zoveelste keer, terwijl Ihattaren de beste speler aan PSV-zijde was.’

Driessen volgt ook het Instagram account van Ihattaren, die op zijn beurt weer een bericht van Kenneth Perez wist te ‘liken’, waarbij de analist stelde dat als je bij PSV goed speelt, een wissel altijd aanstaande is. Volgens Driessen valt dit allemaal niet goed bij de PSV selectie.