Home Columns Cynisme en kritische noten aan adres Pablo Rosario kennen geen grenzen

Cynisme en kritische noten aan adres Pablo Rosario kennen geen grenzen

12499
0

Voor de familie en directe omgeving van Pablo Rosario is het geen feest om de wekelijkse basisopstelling van PSV te aanschouwen op sociale media.

Harde kritieken op sociale media zijn steevast het gevolg. Van cynische opmerkingen tot botte reacties. Er heerst onder de fans heel veel onbegrip voor de wekelijks terugkerende basisplaats van Rosario. De middenvelder wordt al enkele seizoenen op rij feitelijk wekelijks als eerste op het wedstrijdformulier geposteerd. Achtereenvolgens Mark van Bommel, Ernest Faber en ook Roger Schmidt geloven steevast in de middenvelder. Het grootste gedeelte van de PSV fans echter niet. Een enkeling daargelaten ziet wél ontwikkeling maar overall is het onbegrip na onbegrip.


De drie coaches geloofden en geloven in de kwaliteiten van de middenvelder uit Almere. De PSV fans bepaald niet. En daar valt wat voor te zeggen want de middenvelder maakt zelden een goede indruk en grossiert in balverlies en zwak spel. Het was dan ook Pablo Rosario die in het tijdperk Mark van Bommel – Ernest Faber meermaals in het eigen Philips Stadion hard werd uitgefloten door duizenden PSV fans.

Of Rosario nu redelijk speelt of juist goed, de PSV fans zijn veelal unaniem van mening dat de middenvelder geen plaats in de basis toebedeeld zou mogen krijgen.
Het lopende seizoen is een betere versie dan het vorige seizoen wat de prestaties van Rosario aangaan maar van een echte ontwikkeling met een opwaartse lijn is simpelweg geen sprake.

Rosario speelde tegen Feyenoord een redelijke partij. De reserveaanvoerder viel eens een keer minder uit de toom omdat kompaan Sangaré veel onnodig balverlies leed. De middenvelder uit Ivoorkust maakt ook matige weken door maar heeft duidelijk meer potentie dan Rosario.

Waar het er eerder nog alle schijn van had dat een interlandcarrière tot de mogelijkheden behoorde, is het nu vooral cynisme en harde kritieken die vanuit de fans op de nog altijd jonge Rosario neerdalen. Het lijkt hem weinig te deren. Wellicht omdat de aanvoerdersband niet meer om de arm geschoven behoeft te worden, zoals eerder wel het geval was in het tijdperk Mark van Bommel bij PSV.

Die druk was toentertijd te veel voor Rosario. De druk van de fans zal Rosario heden ten dagen minder voelen in het lege Philips Stadion maar een blik op de sociale media laat zien dat het cynisme over Rosario hoogtij viert en de kritieken fors te noemen zijn.