Home Nieuws Cruciaal: Driessen wijst op belang CL voor PSV: ‘Xavi Simons flirt met...

Cruciaal: Driessen wijst op belang CL voor PSV: ‘Xavi Simons flirt met Europese top’

1261
0

Xavi Simons weet al maanden de Nederlandse voetbalvelden te betoveren met zijn spel. Toch blijft de Franse topclub PSG boven de markt hangen als over de toekomst van Xavi Simons gaat.

Er bestaat dan ook de kans dat Simons weer voor de club uit de Franse hoofdstad gaat spelen maar het heeft er toch ook alle schijn van dat PSV en Simons een nieuw contract overeen gaan komen. Valentijn Driessen vreest ondertussen wel voor de toekomst van Simons bij PSV. Driessen, een enorme fan van Simons, wijst nog altijd naar Louis van Gaal als het gaat over het geringe aantal speelminuten voor Xavi Simons op het WK in Qatar.

Het zint Driessen maar niks dat Xavi Simons zo weinig minuten in Qatar wist te maken. In de Telegraaf schrijft Driessen over de toekomst van Simons bij PSV. De journalist wijst op het belang van het realiseren van Champions League voetbal voor PSV.

‘Simons’ doelpunt tegen FC Groningen was van ongekende schoonheid vanwege de totale controle bij de aanname achter het standbeen waardoor de bal direct goed lag voor een schitterende afwerking. Na afloop weer die typerende bescheidenheid, de afwezigheid van maniertjes en het vooruitkijken naar de volgende wedstrijd om daarin weer iets beter voor de dag te komen. Het devies van Simons – ’Ik ben geboren om te voetballen’ – is iedere dag beter worden en volgens zijn medespelers brengt hij dit iedere dag in praktijk’, stelt Driessen vast.

De journalist gaat verder: ‘Ronald Koeman kan bij zijn rentree als bondscoach eind maart tegen Frankrijk niet om Simons heen. Op vragen of z’n toekomst bij PSV ligt, antwoordde Simons zaterdag dat hij een vijfjarig contract heeft in Eindhoven. Mocht PSV zich plaatsen voor de Champions League, dan kan hij zich verder ontwikkelen in Eindhoven. Anders kan Simons beter gebruik maken van de optie om zijn contract voor 12 miljoen euro af te kopen en terug te keren naar PSG. Om in Parijs of eventueel bij een andere serieuze Champions League-deelnemer aan te sluiten. Wat goed is, komt snel. Dat is al op heel Simons’ voetballeven van toepassing. Waarom zou hij op weg naar de Europese top een seizoen verkwanselen?’, klinkt het.


Vorig artikelMemphis schiet tiental Atlético in laatste minuut naar de winst
Volgend artikelPSV denkt momenteel niet aan uitbreiding Philips Stadion maar mogelijkheden blijven bekeken worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in