Home Nieuws Criticaster Baumgartl heeft verklaring voor terugval: ‘Ik heb geen voorbereiding kunnen draaien’

Criticaster Baumgartl heeft verklaring voor terugval: ‘Ik heb geen voorbereiding kunnen draaien’

2193
0

Timo Baumgartl begon ijzersterk aan zijn periode bij PSV maar het verval was ook bij de jonge Duitser erg groot. Baumgartl is naar eigen zeggen kritisch op dat wat hij tot nog toe heeft laten zien.

Toch blijft Baumgartl vol vertrouwen wat zijn toekomst bij PSV aangaat. De Duitser is heilig overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en wil zich in de tweede seizoenshelft bewijzen en uitgroeien tot belangrijke speler van PSV.


Baumgartl kijkt terug op de eerste seizoenshelft en weet dat het veel beter moet. “Het begon prima, daarna werd het minder. Maar om eerlijk te zijn: die terugval kwam voor mij niet als een grote verrassing. Het was heel druk, ik heb eigenlijk geen voorbereiding kunnen draaien. Als je voor het eerst van club verandert, voor het eerst naar het buitenland gaat en dan zo’n zomer hebt meegemaakt, is het niet gek als je na een tijdje een terugval kent. Mentaal en fysiek eist dat zijn tol”, zegt de Duitser in gesprek met Voetbal International.

Desondanks wil hij de drukke zomer niet als excuus gebruiken en eist hij verbetering in 2020. “Ik wil geen excuses opsommen, mijn grootste criticaster ben ik zelf. Ik denk alleen dat het verklaarbaar is waarom bepaalde zaken zijn gebeurd. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, ik heb mindere wedstrijden gespeeld en was soms vermoeid”, vindt Baumgartl.

“Nu ben ik uitgerust, draai ik in de winterstop een volledige voorbereiding. In de tweede seizoenshelft wil ik constanter worden en uitgroeien tot een belangrijke speler voor PSV.”


Facebook Comments