Home Nieuws Corona maatregelen: Vanaf eind juni een vol Philips Stadion, PSV fans welkom...

Corona maatregelen: Vanaf eind juni een vol Philips Stadion, PSV fans welkom bij duel JC Schaal

561
0

Het Philips Stadion is meer dan anderhalf jaar vrijwel leeg gebleven maar daar komt binnenkort verandering in.

Het Nederlandse kabinet heeft drastische maar evenzo positieve maatregelen aangekondigd. Daartoe zal gaan behoren dat het bezoeken van stadions weer mogelijk is. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft dat vrijdag uitgesproken.


Op basis van de fieldlab-experimenten is besloten dat de coronamaatregelen voor evenementen flink kunnen worden versoepeld. Kort gezegd betekent dat de voetbalsupporters weer massaal de stadions kunnen gaan bezoeken. De aanwezige supporters kunnen de anderhalvemeter maatregel loslaten en behoeven geen mondkapje meer te dragen. De supporters moeten wel een negatief testbewijs kunnen overleggen of gevaccineerd zijn.

Keijzer zei vrijdag dat de voetbalstadions per 30 juni weer volledig opengesteld kunnen worden voor publiek. Dat betekent dat de stadions bij de start van het nieuwe seizoen volledig bezet kunnen worden.

Ook bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zullen dan supporters aanwezig mogen zijn, zo is de verwachting. PSV speelt op 7 of op 8 augustus het traditionele duel om de Cruijff schaal in de Johan Cruijff Arena.


Facebook Comments