Home Nieuws Contractverlenging Cody Gakpo maakt jeugdtrainer Twan Scheepers trots

Contractverlenging Cody Gakpo maakt jeugdtrainer Twan Scheepers trots

393
0

Voormalig jeugdtrainer van Cody Gakpo, Twan Scheepers, is erg trots op de recente contractverlenging van de talentvolle aanvaller.

In gesprek met Omroep Brabant legt Scheepers uit hoe hij naar Gakpo kijkt. “Hij is al eens kampioen geworden met PSV, maar het is zijn droom om dat nog eens te doen, maar dan ook met zíjn stempel erop. Daar gaat hij vol voor. Het is een rustige jongen, maar wel iemand die ontzettend ambitieus is.”


Scheepers kan zich de ontwikkeling van Gakpo nog helder voor de geest halen. “Al op zijn tiende was hij zo gedreven en hij liet in alles blijken dat hij maar één doel voor ogen had: het eerste van PSV halen”, vervolgt Scheepers. “Hij zocht ook overal uitdagingen in. In de jeugd speelden we wel eens makkelijke wedstrijden tegen amateurclubs. Dan wonnen we met 12-3 of 15-0, maar Gakpo dacht er nooit te makkelijk over. Hij ging er dan telkens vol voor en wilde zes goals maken, in plaats van 2, om maar een voorbeeld te noemen. Dat tekent wel zijn drang en ambitie.”

Gakpo was naast rustig en gedreven ook erg leergierig en daardoor erg kritsich op de eigen prestaties.

“Je moet kritisch zijn hoor, maar bij hem sloeg het soms een beetje door. Het is belangrijk voor jonge spelers dat ze ook plezier houden in het voetbal. En die ontwikkeling heeft Gakpo uiteindelijk goed doorgemaakt. Je ziet hem echt genieten op het veld. Dat vind ik mooi om te zien. Hij beschikt over kwaliteiten die zeldzaam zijn in de voetballerij: doelgerichtheid en goals maken. En hij kan ook nog eens op meerdere posities uit de voeten, en dat vindt elke trainer fijn”, aldus Twan Scheepers.


Facebook Comments