Home Nieuws Contractverlenging bij PSV in plaats van vertrek door koopoptie

Contractverlenging bij PSV in plaats van vertrek door koopoptie

24393
0

PSV en Shurandy Sambo stevenen af op een hernieuwde samenwerking door middel van het verlengen van het contract.

Het verhaal rond de rechtervleugelverdediger Sambo is bekend. Sambo maakte als jeugdexponent dit seizoen indruk op huurbasis bij Sparta, waardoor hij volgend seizoen de kans krijgt in Eindhoven. De rechtsback heeft dan ook contact met directeuren Marcel Brands en Earnest Stewart.

“Ja, we hebben zeker contact”, zegt hij tegen ESPN. “Ik heb hierna nog één jaar contract en ze willen verlengen, dus in principe moet dat wel goedkomen”, klinkt het. Eerder werd al bekend dat PSV het contract met Sambo, dat in 2024 afloopt, wenst te verlengen. De club ziet veel toekomst in de verdediger, die een uitstekend seizoen kende in op Spangen in Rotterdam-west. Met de terugkeer van Sambo naar de Herdgang wordt ook weer een andere doelstelling gehaald. Opnieuw krijgt een zelf opgeleide verdediger de kans door te breken in de hoofdmacht.

PSV is al enkele seizoenen zoekende op de rechterflank. Het vertrek van kilometervreter Denzel Dumfries is nooit echt opgevangen. PSV heeft Jordan Teze beschikbaar voor die positie maar de verdediger is niet geschikt als rechtervleugelverdediger maar maakt ook centraal achterin geen beste indruk. Bovendien lijkt Teze niet topfit te zijn gezien het vele blessureleed wat hem al ten deel viel. Feitelijk voldoet de Oostenrijkse back Mwene nog het beste op de flank gezien zijn redelijk stabiele spel. PSV hoopt ook nog steeds op Mauro Junior, die ook van de ene in de andere blessure weet te vervallen.

Sambo keert dus terug en zal volop kansen gaan krijgen. Even was er ook nog sprake van een definitief vertrek van Sambo naar Sparta omdat de Rotterdamse club een koopoptie van enkele tonnen bij het huurcontract had bedongen maar daar steekt PSV dus een stokje voor door het contract te gaan verlengen.

Sambo kijkt uit naar het samenwerken met Peter Bosz. “Ik wil mezelf sowieso laten zien. Ik moet de trainer nog spreken en weet sowieso nog niet of Bosz het gaat worden. Daar kan ik niet veel over zeggen, maar ik zal de nieuwe trainer in ieder geval spreken en er daarna staan.”


Vorig artikelBosz wil meteen doorpakken en pijlen richten op twijfelende Xavi Simons: ‘PSV wil team om Simons heen bouwen’
Volgend artikelEerste grote daad van Earnie Stewart is goud waard, nieuwe td laat zich gelden en is erg blij met Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in