Home Nieuws Contract tot 2028 lijkt aanstaande: ‘Xavi Simons wijst Paris Saint-Germain af en...

Contract tot 2028 lijkt aanstaande: ‘Xavi Simons wijst Paris Saint-Germain af en blijft bij PSV’

18629
0

FCUpdate journalist Mounir Boualin meldt bij FCUpdate dat Xavi Simons zou hebben besloten om niet in te gaan op het aanbod van Paris Saint-Germain.

Volgens de journalist betekent dit zelfs dat Simons zijn contract bij PSV verlengen tot medio 2028. De journalist lijkt zeker van zijn zaak te zijn en dus valt er de volgende analyse te horen.

“Boualin heeft uit betrouwbare bronnen rondom PSV en Simons begrepen dat Simons niet ingaat op de avances van zijn vorige werkgever, PSG”, zo wordt aangehaald in de FC Update Podcast. “Ze hebben nog de mogelijkheid om hem terug te halen, maar Simons zou hebben besloten om minstens nog een jaar bij PSV te blijven.”

Boualin zegt een aantal feiten te kennen. “Hij had wel een aantal eisen”, analyseert de journalist. “Een belangrijke was dat de selectie aanzienlijk versterkt zou gaan worden. Nu lijkt het vandaag definitief rond te komen met Noa Lang, terwijl ook Ricardo Pepi voor een aanzienlijk bedrag is binnengekomen en ook heeft PSV in Peter Bosz aangesteld de bestbetaalde trainer in de clubgeschiedenis aangesteld. Daarmee heeft PSV een belangrijk signaal afgegeven aan Simons.”

En dus heeft Xavi Simons een besluit genomen, klinkt het over de maandenlange geruchten over de toekomst van Simons. “Hij heeft dan ook besloten om zijn contract, wat nog loopt tot medio 2027, te verlengen tot medio 2028. Harde eis van PSV is dat de clausule van PSG verdwijnt, dus die mogelijkheid bestaat dan niet meer. Wat wel mogelijk is, is dat Simons gaat meedelen in een transfersom die PSV ontvangt. Hij zou zijn eigen toekomst ook meer in Engeland zien”, aldus Boualin over de meest recente ontwikkelingen rond Xavi Simons.

PSV watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt daarentegen dat er nog niets zeker is en wijst naar de feiten die het Eindhovens Dagblad heeft. Dat zou weer betekenen dat Simons juist nog geen besluit heeft genomen. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.


Vorig artikelPSV gaat met geheel rood gekleurd nieuw thuisshirt terug naar 2013 én jaren ’80
Volgend artikelNoa Lang doorstaat medische keuring met succes, presentatie laat nog enkele dagen op zich wachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in