Home Nieuws Conte wil Steven Bergwijn niet kwijt, Bergwijn vermoedelijk niet aan de aftrap...

Conte wil Steven Bergwijn niet kwijt, Bergwijn vermoedelijk niet aan de aftrap bij Ajax – PSV

910
0

Het lijkt de PSV fans weinig te deren, hoe de toekomst van Steven Bergwijn eruit ziet.

Afgelopen weken kwam naar buiten dat Steven Bergwijn in de nadrukkelijke belangstelling zou staan van Ajax en dat de vleugelaanvaller zelf ook oren had naar een overgang naar Amsterdam. veel zicht op speeltijd heeft Bergwijn niet in Londen maar in Amsterdam geldt eigenlijk hetzelfde. Toch lijkt een transfer van de aanvaller naar Ajax ver weg en zal de aanvaller vermoedelijk niet aan de aftrap van de wedstrijd tussen PSV en Ajax verschijnen.

Steven Bergwijn beleefde woensdagavond “een jongensdroom” want hij en alleen hij draaide de wedstrijd om voor de club uit Londen. Tien minuten voor tijd mocht Bergwijn invallen in de Premier League-wedstrijd tegen Leicester City en door twee late goals van Bergwijn wonnen de Spurs uiteindelijk met 3-2. Uitzinnig was de aanvaller na afloop. Bergwijn draaide het duel om met twee doelpunten in blessuretijd: in de 95e en 97e minuut. “Het is fantastisch”, vertelde hij na afloop. “Het is de droom van elke jongen om een wedstrijd op deze manier om te draaien. De fans hebben een geweldige dag gehad. De trainer vertelde me dat ik moest scoren en ik heb twee keer gescoord.”

Trainer Conte lijkt zijn mening over de aanvaller te hebben bijgesteld. De situatie kan na woensdagavond zomaar veranderd zijn voor Bergwijn wat zijn toekomst in Londen aangaat. Spurs-trainer Antonio Conte benadrukte namelijk nog maar eens dat hij Bergwijn niet kwijt wil. “Hij is voor ons een belangrijke speler, omdat hij eigenschappen heeft die we in onze ploeg niet veel hebben. Hij is een creatieve speler en ik denk dat hij blij is om bij ons te blijven.”

Conte legt uit waarom hij Bergwijn wil behouden: “Steven is technisch goed, hij kan zijn man voorbij en hij is in goede fysieke conditie. Hij is een belangrijke optie voor mij: ik kan hem in de basis zetten, maar ook later in de wedstrijd brengen.” In de wereld van het topvoetbal kan het verkeren maar de kans dat Steven Bergwijn aan de aftrap van PSV – Ajax zal verschijnen wordt steeds kleiner nu Spurs haar vleugelspeler wenst te behouden.

Vorig artikelVideo: Steven Bergwijn draait het helemaal om bij Tottenham, twee doelpunten in blessuretijd
Volgend artikelPSV РAjax: Analisten vrezen voor PSV door afwezigheid Ibrahim Sangar̩