Home Nieuws Conclusies over Veerman: Beter dan van Ginkel en Gutiérrez maar in het...

Conclusies over Veerman: Beter dan van Ginkel en Gutiérrez maar in het defensieve gedeelte is Veerman onderontwikkeld

2466
0

PSV wil met Joey Veerman op het middenveld in de maand januari een flinke slag slaan in de Eredivisie.

De onverwachte keuze van Davy Propper noopte PSV deze week actie te ondernemen en dus werd Joey Veerman razendsnel gecontracteerd. Aangenomen mag worden dat Veerman meteen acte de presence gaat geven op het middenveld gezien de afwezigheid van Ibrahim Sangaré. Hoe goed is Veerman nu precies? Duidelijk is dat er nog wat stappen te zetten zijn en Veerman best kwetsbaar kan ogen in de duels zoals ook Erick Gutiérrez dat soms kan zijn.

VI Pro analyseerde de middenvelder deze week en verwacht wisselende successen voor Veerman in Eindhoven. Het weekblad constateert dat Veerman in bepaalde spelonderdelen beduidend beter is dan Marco van Ginkel en Erick Gutiérrez.

VI schrijft over de kwaliteiten van Veerman: ‘Mede vanwege zijn spelhervattingen creëert hij meer kansen dan de huidige controleurs van PSV. Dat vertaalt zich naar een Expected Assists-waarde die dubbel zo hoog is als die van Marco van Ginkel en Erick Gutiérrez’, stelt VI vast.

‘Het aantal passes van Veerman naar de zestien steekt nog verder boven de concurrentie uit. Zoals hij ook de speler is met de meeste succesvolle lange passes. Wat ook uit de beelden blijkt: Veerman heeft oog voor diepte en het vermogen om medespelers daarin te lanceren. Daarnaast kan hij met een dribbel bij een tegenstander wegdraaien. Van de huidige PSV-middenvelders kan verder alleen Ibrahim Sangaré dat’, stelt VI vast over de aanvallende kwaliteiten van Joey Veerman.

Dat Roger Schmidt fan is van Veerman wordt door VI nogmaals onderstreept. ‘Het is een heel goede speler, zeker mét de bal’, zei Schmidt eerder over PSV’s nieuwste aanwinst . ‘Hij heeft altijd goede ideeën, hij neemt goede beslissingen onder druk en kijkt altijd vooruit. Hij wil altijd de vleugelspelers of de spits bereiken. Dus Veerman is een heel goede speler, ja.’

VI Pro constateert ook dat Veerman achter blijft in het defensieve werk voor de verdediging. Het weekblad stelt zelfs vast dat de middenvelder zich nog flink moet verbeteren.

‘In het defensieve gedeelte is Veerman onderontwikkeld. Zeker voor een middenvelder die in de meeste wedstrijden als controleur staat opgesteld. Veerman is bijvoorbeeld al 22 keer voorbij gedribbeld door een tegenstander dit seizoen. Geen PSV-middenvelder komt bij een dergelijk aantal in de buurt. Door goede positionering verovert Veerman best veel ballen, maar zeker rond zijn eigen strafschopgebied is hij kwetsbaar’, aldus VI Pro over de sterke en zwakke punten van Veerman, die ook door analisten als fysiek gering wordt omschreven.


Facebook Comments Box