Home Nieuws De Boer complimenteus over PSV en wijst naar Ajax

De Boer complimenteus over PSV en wijst naar Ajax

94
0

De vakkundige en doorgaans objectieve Ronald de Boer is onder de indruk van het PSV van Mark van Bommel.

De Boer deelt dan ook compliment na compliment uit. Toch slaat de verder prima en kundige analist een behoorlijke flater met zijn uitspraak over Nick Viergever. Een uitspraak in de categorie ‘hoog in de bol’.

In een interview met een Spaanse krant analyseert hij het huidige PSV maar wijst daarbij ook naar Ajax.

“PSV neemt veel voordeel van de zijkanten”, begint De Boer. “Dumfries, die deze zomer overkwam van Heerenveen, en Angelino, die uitblonk bij NAC, doen het erg goed. Maar het moet worden afgewacht of ze het ook op Champions League-niveau kunnen laten zien. Ze zijn jong en onervaren en kennen het toernooi niet.”

In het centrum staat meer ervaring, vindt analist De Boer. “De Duitser Schwaab en Viergever zijn slim en op niveau. De eerste speelt al twee jaar in Eindhoven. Hij kwam van Stuttgart en is degene die het beste kan opbouwen en snel het middenveld kan vinden. Viergever is wat sneller. Ook hij doet het goed. Je ziet dat hij vier jaar bij Ajax heeft gespeeld”, zegt de Boer zonder blikken of blozen.

Nick Viergever heeft dus aan Ajax te danken dat hij momenteel prima voor de dag komt, zegt de analist feitelijk. Ronald de Boer lijkt vergeten te zijn dat Viergever in vier jaar tijd geen enkel succes heeft behaald met de club waarvan de Boer vindt dat Viergever het voetballen heeft geleerd.

Verder blijft De Boer complimenten uitdelen. Jorrit Hendrix en Pablo Rosario zijn de volgende. “Hendrix is een jeugdproduct. Hij is met zijn 23 jaar al erg ervaren en speelt goed naast Rosario, die wat sneller is dan Busquets. Hij speelde in de jeugd van Ajax en weet wat er op zijn positie gevraagd wordt”, blijft de analist stoïcijns volhardend naar zijn ex werkgever wijzen.

 


Vorig artikel‘Als je er niet in gelooft kun je beter thuisblijven’
Volgend artikelVoorbeschouwing Barcelona – PSV: ‘Er komen altijd kansen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in