Home Nieuws Complimenten voor van Bommel: ‘Hij zegt gewoon dat hij gefaald heeft’

Complimenten voor van Bommel: ‘Hij zegt gewoon dat hij gefaald heeft’

33
0

Het seizoen van PSV is bepaald niet succesvol geweest en het gevolg is dat Mark van Bommel links en rechts kritieken heeft gekregen. Toch klinken er ook zalvende woorden en positieve kritieken.

De analisten van Fox vinden het opvallend dat PSV na de winterstop minder is gaan voetballen dan in de eerste seizoenshelft. De Deense analist Kenneth Perez begrijpt de omgekeerde ontwikkeling dan ook niet maar maakt tegelijkertijd een compliment aan de beginnende trainer.


“Van Bommel heeft het prima gedaan, maar de ontwikkeling van het elftal is wel zeer, zeer negatief qua spel en puntenverlies”, oordeelt de Deen. “Het zou logischer zijn geweest als ze zich tijdens de eerste seizoenshelft zo ontwikkeld hadden dat ze in de tweede seizoenshelft net zo zouden spelen als nu in de eerste seizoenshelft. Dit was een beetje de omgekeerde wereld, vond ik. Meestal zie je een team groeien en automatismen ontwikkelen, dat was in de tweede seizoenshelft minder.”

Perez ziet wel wat in de persoonlijkheid van de PSV man in hart en nieren. “Ik vind hem wel een verrijking hoor, hij heeft een andere kijk dan de meeste trainers. PSV is het kampioenschap op drie punten misgelopen en hij zegt gewoon dat hij gefaald heeft.”