Home Nieuws Complimenten voor FC Utrecht brengen Ten Hag uit evenwicht

Complimenten voor FC Utrecht brengen Ten Hag uit evenwicht

13
0

“FC Utrecht-spits Sebsatien Haller is rijp voor een topclub in Nederland” en “Alle tegenstanders passen zich aan FC Utrecht aan” of “In de ogen van Moreno zag ik die avond paniek”. Het zijn zomaar wat uitspraken van coach Erik ten Hag.

Erik ten Hag lijkt de complimenten over het zo nu en dan goed spelende FC Utrecht maar moeilijk te kunnen verwerken. De ‘voetbalprofessor’ van FC Utrecht is nauwelijks serieus te nemen als de camera begint te draaien. Zijn serieuze ondertoon werkt zo nu en dan op de lachspieren. Nu Moreno, een gelouterde Mexicaanse international met jarenlange ervaring op het hoogste niveau, in de ogen van ten Hag ook nog eens de angst in de ogen krijgt, kunnen we niet anders concluderen dat coach ten Hag uit evenwicht geraakt door de complimenten aan het adres van zijn elftal.

“In de ogen van Moreno zag ik die avond paniek, elke keer als de bal bij Haller kwam. Hij straalde echt uit: van hem is niet te winnen. En dat is toch de top van Nederland”, vertelt Ten Hag inĀ De Telegraaf. “We hebben vier, vijf spelers in deze ploeg die potentieel de top van Nederland kunnen halen. Maar dan moeten ze wel stappen maken in taakdiscipline”, overdrijft de evenknie en aanbidder van Fred Rutten. “Ze moeten gedisciplineerder spelen zonder de creativiteit te verliezen”, weet ten Hag.

De lofzang over Haller is deels terecht maar deels ook onterecht want de verder prima spits stelt ook wekelijks teleur in wedstrijden waarin hij minutenlang afwezig is zoals afgelopen zondag in de verloren wedstrijd tegen PSV. Van Hooijdonk is als oud spits een stuk realistischer dan ten Hag. Waar kan hij heen? Van Hooijdonk antwoordt: “Hij doet mij een beetje denken aan Afonso Alves en die heeft het niet echt gemaakt in Engeland. In de Premier League krijg je tegenstanders waar wat meer spiertjes en kilo’s aanhangen en dan valt dat voordeel weg. Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen in Engeland, maar het zou goed voor hem zijn als hij eerst een tussenstap zou maken bij een Nederlandse topclub.”

“Het is de kunst van het scouten om te zien of een speler zich aan een hoger niveau kan aanpassen”, haakt Ten Hag in. “En dat is bij Haller het geval als ik zie wat voor stappen hij dit seizoen maakt. Met betere spelers om zich heen, zal hij zich ook weer gaan aanpassen. Hij is ontzettend leergierig, Sebas heeft een geweldig karakter.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here