Home Nieuws Complimenten van Bommel voor basisspelers Doan en Schwaab

Complimenten van Bommel voor basisspelers Doan en Schwaab

26
0

Geheel onverwacht maakten Ritsu Doan en Daniel Schwaab woensdagavond hun opwachting in de basisopstelling voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

Doan liet bij vlagen zien waarom PSV hem heeft overgenomen van FC Groningen. De Japanse aanvaller is een topspeler die in de kleine ruimte veel in zijn mars heeft door zijn surplus aan techniek, kracht en handelingssnelheid. Daniel Schwaab speelde zoals verwacht degelijk, sober en betrouwbaar en leek er éénmaal te worden uitgelopen door zijn directe tegenstander.

Bijna leek de ploeg van Mark van Bommel op een hele magere zege af te stevenen of nog erger: een remise. PSV maakte het zichzelf onnodig moeilijk en leek in de slotfase tegen de gelijkmaker aan te lopen. Van Bommel was na afloop dan ook absoluut niet te spreken over de tweede helft die PSV woensdag op de mat heeft gelegd tegen FC Groningen.

In de eerste helft was er weinig aan de hand en leek PSV af te stevenen op een ruime overwinning. “De eerste helft was heel erg goed, maar in de tweede helft was het zo nonchalant. In de tweede helft leden we onnodig veel balverlies, trapten we ballen over de zijlijn. Daardoor werden de ruimtes groter, waardoor je gaat voetballen met een zak aardappelen op je rug. De 2-2 hing eerder in de lucht dan de 3-1”, zegt Van Bommel tegen FOX Sports.

“De ruimtes waren te groot. Dat begint voorin. Het middenveld en de zijkanten kwamen te laat. Achterin konden ze er weinig aan doen omdat ze op het middenveld niet werden geholpen”, zegt Van Bommel. Toch lijkt van Bommel maar niet te beseffen dat een speler als Bergwijn niet of nauwelijks rendeert op de nummer 10 positie.

Van Bommel was na afloop te spreken over de optredens van Ritsu Doan en Daniel Schwaab. “Ritsu vond ik heel goed. Vast aan de bal en hij doet gewoon wat hij moet doen. Je ziet gewoon dat het een goede voetballer is. Schwaab heeft het ook goed gedaan. Het is mooi dat je deze spelers er gewoon in kunt zetten. Ze spelen gewoon zoals het hoort. Hij is gewoon heel stabiel.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here