Home Nieuws Commercieel directeur Janssen luidt de noodklok: ‘Als het stadion leeg blijft hebben...

Commercieel directeur Janssen luidt de noodklok: ‘Als het stadion leeg blijft hebben we een gigantisch probleem’

1178
0

Commercieel directeur Frans Janssen heeft namens PSV de noodklok gejuicht met betrekking tot de gesloten stadions.

Janssen zag de besluitvorming vanuit de overheid met lede ogen aan en vreest voor de rest van het seizoen. Het commerciële boegbeeld van de club vindt de gang van zaken tevens een gemiste kans van de KNVB.

Woensdagmiddag kwam de Skiete Willy Podcast van Voetbal International weer uit. Janssen was te gast en zei over de recente besluitvorming het volgende: “Ik was heel erg voorstander om het in ieder geval tot 5 december op te schorten, dat zou voor ons dus twee thuiswedstrijden zijn”.

Janssen gaat in gesprek met Marco Timmer en Björn van der Doelen verder: “En dan hopen we dat het daarna weer mag. Dan zegt iedereen: dat is heel onzeker. Maar je kunt op aannames niet gaan managen. Dan had je over twee weken kunnen zeggen: sorry supporters, maar het gaat langer door. Nu moeten we wel weer gaan voetballen, want anders lopen we helemaal vast. Maar dan had je in ieder geval die twee wedstrijden gegeven.”

Volgens Janssen was er meer mogelijk geweest en hadden alle clubs een stevig gezamenlijk signaal kunnen afgeven richting alle fans. Janssen licht zijn visie verder toe:

“Alle clubs, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB hebben ontzettend mooie filmpjes gemaakt om supporters te bedanken voor hun loyaliteit, eeuwige trouw, kippenvel, mooi. Maar nu had je écht een keer iets kunnen doen. Dat vind ik zó’n gemiste kans. Ik mis een beetje waarvoor we voetballen. We voetballen toch voor de supporters? Volgens mij is het nu bewezen dat dat niet altijd zo is, dat is een heel harde uitspraak, maar het is wel zo. Heel spijtig, want dit was dé kans om iets terug te doen.”

PSV loopt mogelijk miljoenen euro’s mis als de besluitvorming niet gaat veranderen en de stadions dus leeg blijven komende maanden. De directeur voorziet financiële rampspoed voor PSV. “We hebben met onze supporters ook de afspraak gemaakt: als je een wedstrijd niet mag komen, krijg je aan het eind van het jaar één zeventiende van je geld terug. Als we de rest van het seizoen zonder publiek moeten spelen, hebben we een gigantisch probleem.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here