Home Nieuws Commentator stapte verrast de Kuip uit: ‘In zijn leeftijdsklasse is Xavi Simons...

Commentator stapte verrast de Kuip uit: ‘In zijn leeftijdsklasse is Xavi Simons de beste voetballer van Europa’

4065
0

Voetbalcommentator en journalist Arno Vermeulen stapte zondag rond 17u van zijn commentaar-positie als radioverslaggever af en keek nog eens rond in de Kuip.

Daar, op het prachtige veld van de Kuip had hij negentig minuten plus negen minuten blessuretijd, intens genoten van Xavi Simons. Vermeulen keek het stadion nog eens rond en zag dat het in de voorgaande uren niets geen indruk maakte op de jonge middenvelder. De editie Feyenoord – PSV betrof voor Vermeulen een wedstrijd die hij live op Radio moest verslaan. Het zorgde voor een andere dimensie, zegt Vermeulen deze week in de NOS Voetbalpodcast.

Vermeulen had intens genoten van Simons en kwam superlatieven te kort: ‘In zijn leeftijdsklasse is Xavi Simons de beste voetballer van Europa’, zei Vermeulen over Simons, die het volgens de commentator niets uitmaakt onder welke omstandigheden hij moet spelen. ‘De Kuip, de Arena, het doet hem allemaal niks en hij blijft gewoon zijn wedstrijd spelen, in de discipline spelen en ook nog eens zijn stempel te drukken op PSV’, zag Vermeulen.

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot komt superlatieven te kort om Xavi Simons te omschrijven. ‘Bij PSV lopen individuen rond die uit het niets een goal kunnen maken. Neem Xavi Simons, ik vond hem ook vandaag weer geweldig spelen tegen ons”, prees hij de negentienjarige middenvelder na Feyenoord – PSV. NOS analist van der Vaart komt superlatieven te kort over Xavi Simons.

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman moet het ‘nieuwe’ Nederlands elftal om de PSV’er heen bouwen, vinden de Studio Voetbal-analisten. “Hij is basisspeler bij het Nederlands elftal, daar hoeven we toch niet moeilijk over te doen”, zegt Vermeulen, die bijval kreeg van Van der Vaart. “Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft. Als ik Ronald Koeman was, zou ik het elftal om hem heen bouwen. Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent.”

Ook bij ESPN is deze week niets dan lof voor Simons. “Het is heel knap dat hij op die leeftijd al de leider is van PSV. Want dat is hij. Simons is negentien jaar en alles komt bij hem vandaan”, aldus Mario Been.

“Dit had PSV ook niet verwacht, ze zouden hem langzaam gaan brengen”, stelde Marciano Vink vast. “In het begin was hij ook een beetje zoekende en waren wij van mening dat hij het eerst maar eens simpel moest houden. Maar je ziet dat de dribbels die hij inzet iedere keer dreigend zijn. Dat maakt het zo mooi, want je kunt ook dribbelen om het dribbelen.”


Vorig artikelPSV – FC Emmen: Media gematigd positief, Branthwaite ook in Engeland steeds meer in the picture
Volgend artikelReportage in Düsseldorf | Jorrit Hendrix: ‘De 2. Bundesliga doet niet onder voor de Eredivisie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in