Home Nieuws ‘Commentaren over ‘lucky PSV’ bereiken zelfs de spelers’

‘Commentaren over ‘lucky PSV’ bereiken zelfs de spelers’

31
0

De klaagzang onder de supporters van de Randstedelijke clubs kent momenteel geen grenzen. Het is opvallend te noemen dat naarmate de voorsprong van PSV op de Amsterdamse concurrent groeit of in ieder geval niet krimpt, de kritieken over geluk en andere ‘geluks’ factoren, harder aantrekken dan ooit tevoren. 

Wat is nu precies geluk? Diverse lezersreactie’s die we gisteren mochten ontvangen spreekt boekdelen wat dat betreft:

Is ‘t geluk dat Zoet goed keept? Is ‘t geluk dat ‘n goal van DeJong wordt afgekeurd? Is ‘t geluk dat Twente scoort uit ‘n onterechte corner? Is ‘t geluk dat Isimat naar voren gaat en scoort? Is ‘t geluk dat Lozano en Locadia altijd dreigend zijn?

Is ’t geluk dat PSV de afgelopen 30 jaar gemiddeld eens per 2 jaar landskampioen wordt?

Voor Rik Elfrink reden de PSV supporters een ‘hart onder de riem te steken’. Elfrink ziet het geklaag van de Ajax fans en diverse media met lede ogen aan, blijkt uit zijn schrijven van dinsdagavond. ‘PSV fan erger je niet’, leest zijn kop boven het artikel. In de wetenschap dat het de selectie van PSV ook inmiddels heeft bereikt, zou het de fans gerust kunnen stellen omdat de spelers er motivatie uit zouden halen.

‘Ik krijg nogal wat reacties van geërgerde PSV-fans die een aantal commentaren niet willen horen. Sommige sympathisanten van PSV ergeren zich bijvoorbeeld aan de pennenvruchten of uitspraken van Henk Spaan en Hugo Borst of commentaren in praatprogramma’s. PSV wordt daarin volgens hen tekort gedaan.
Nou en? Sla het de volgende keer lekker over of doe er iets leuks mee. Bewaar de kranten met de columns voor de schilderklussen in de lente, leg de sportpagina’s na lezing bovenaan in de kattenbak, hang ze op bij de boksbal in de kelder, weet ik veel wat. Maar waarom ergernis? Gewoon naar de ranglijst kijken en volgende week is het misschien allemaal nog beter of toch slechter. Voetbal is niet altijd eerlijk en de een ziet een wedstrijd soms 180 graden anders dan de ander, al dan niet gedreven door sentimenten.

De commentaren over ‘lucky PSV’ bereiken zelfs de spelers van PSV’, weet Elfrink te melden. ‘Volgens hen helpt het ze eerder dan dat het afleidt. “Wat moet dat niet worden als PSV wel hele wedstrijden goed gaat spelen?”, vroeg René van de Kerkhof zich deze week af. Laat alle clubiconen, columnisten of journalisten toch lekker hun verhaal vertellen. Sjaak Swart? Heerlijk. Een genot om naar te luisteren, of het nu goed of slecht gaat met Ajax. Ik ken geen PSV-fan die niet heeft genoten van het legendarische filmpje met dit nationale voetbalicoon op 8 mei 2016. Henk Spaan en Hugo Borst? Laat deze instituten spreken of hun stukken schrijven, hoe serieus, realistisch, provocerend, negatief of onzinnig hun opvattingen ook mogen binnenkomen. Alle meningen, commentaren en uitspraken veranderen echt helemaal niets aan de ranglijst’, luidt de boodschap van de PSV watcher.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here