Home Nieuws Columnist haalt hard uit naar Luuk de Jong én Edgar Davids: ‘Géén...

Columnist haalt hard uit naar Luuk de Jong én Edgar Davids: ‘Géén wereldkampioen, dat kan niet met spelers als De Jong”

48259
3

Marcel van Roosmalen steekt nu het WK op het punt van beginnen staat even van wal.

Van Roosmalen, die satire afwisselt met cynisme maar ook soms goede columns schrijft, heeft in ieder geval niet zoveel op met het huidige Oranje. Zo kan Luuk de Jong weinig goeds doen bij van Roosmalen, die ook Louis van Gaal en Edgar Davids nog even door de mangel haalt. De journalist is vrij kritisch op een aantal spelers, maar ook op de bondscoach.

“Louis van Gaal is natuurlijk geen emir, maar ik kijk graag weg als hij onverhoopt wel een gebied krijgt toegewezen”, zegt Van Roosmalen in De Oranjewinter. “Want het is wel zijn bedoeling dat iedereen hetzelfde denkt. Hij praat bewust wartaal, die gretig wordt opgetekend door journalisten, die net doen of ze met tegenzin aanwezig zijn.

“Ze vinden de bondscoach flamboyant en kleurrijk, maar worden door hem gebruikt om tegenstanders als Qatar en Senegal zand in de ogen te strooien”, gaat de journalist verder. “We worden namelijk géén wereldkampioen. Dat kan niet met spelers als Vincent Janssen, Luuk de Jong, Remko Pasveer en zeker niet met Edgar Davids als assistent.”

“Onze spelers zijn pionnen. Ze doen alles voor een kusje op het voorhoofd of een aai over de bol van de meester. Ik ben heel blij dat ze mij niet hebben omgekocht om daarbij aanwezig te moeten zijn”, aldus Van Roosmalen.


Vorig artikelINSIDE Qatar | Het stadion van Oranje: ‘Het belooft een dolle boel te worden’
Volgend artikelUEFA richt pijlen op Gakpo: Cody Gakpo is the young star of Dutch football

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in