Home Columns Column: Uitspraak over ‘expres te laat komen’ na Ajax – PSV zegt...

Column: Uitspraak over ‘expres te laat komen’ na Ajax – PSV zegt alles over de mentaliteit van Mo Ihattaren

3262
0

Mo Ihattaren besloot vorige week te gaan praten en koos de Telegraaf uit om zijn visie en mening over de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken te steken.

Het komt er in het kort op neer dat Ihattaren eigenlijk wel spijt heeft van zijn vertrek uit Eindhoven maar dat Roger Schmidt hem geen andere uitweg liet. Na de zoveelste botsing met Schmidt zei Ihattaren daarover tegen de Telegraaf: ‘Voor mij de druppel, dag erna kwam ik te laat’. Ihattaren stelt vast dat hij zich uit Eindhoven heeft laten wegjagen door Roger Schmidt.

Ihattaren wil benadrukken dat hij er alles aan heeft gedaan om de band met de trainer te verbeteren. Laten we de nadruk eens leggen op het woordje ‘alles’. Schmidt vond juist dat Ihattaren in alles betrouwbaarder zou moeten gaan worden. Ihattaren ziet dat anders: “Ik heb ook dingen gedaan, waarvan ik achteraf denk: dat had anders gekund. Het leven is ook een leerproces, waarin je wankelt. Maar ik zal nooit vallen”, zegt Ihattaren in gesprek met De Telegraaf.

Ihattaren haalt de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax erbij. “Er is veel over mij gezegd, over hem gezegd, over ons gezegd; voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens, die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen. Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet.” Het breekpunt kwam voor Ihattaren na het bekerduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena van vorig jaar februari. Hij werd gewisseld, terwijl hij voor zijn gevoel de beste speler was op het veld. “In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was. De volgende dag kwam ik expres te laat”, zegt een negentien jarige speler die nog nergens succes heeft gehad zonder blikken of blozen.

Wel zegt Ihattaren dat hij er spijt van heeft dat hij op die manier is vertrokken bij PSV. Hij stelt dat, wanneer zijn vader nog geleefd had, die hem helemaal niet had laten vertrekken bij de club uit Eindhoven. “Ik heb er zelfs spijt van dat ik bij PSV ben weggegaan. Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het. Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven”, aldus een uitgesproken Ihattaren.

Stel, je bent een toptalent van negentien jaar oud en je hebt sportief nog niets gepresteerd, bent gesprekonderwerp nummer één in Nederland onder de voetbalfans, bent te zwaar om topsport te kunnen bedrijven, vertrekt zonder te communiceren bij je werkgever en jaagt diverse clubs en bestuurders in binnen- en buitenland tegen je in het harnas. En toch gebruik je het woord ‘alles’ om te benadrukken dat het aan iemand anders ligt. Mo Ihattaren laat juist zien over een zeer geringe mentaliteit te beschikken. Als het even tegenzit of je speelt niet, behoor je als topsporter te knokken voor je plaats en stapjes extra te zetten om juist weer te komen bovendrijven. Dat heet mentaliteit hebben en tonen. Mo Ihattaren besloot de dag na Ajax – PSV juist expres te laat te komen. Verder is ieder commentaar eigenlijk overbodig..


Vorig artikelPSV pakt door voor verdediger: ‘PSV meldt zich bij Liverpool voor huur van Nathaniel Phillips’
Volgend artikelAjax – PSV in de Arena: ‘Ik ben die eerste 20 minuten niet vergeten, PSV miste kansen en Ajax kwam in problemen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in