Home Columns Column: Nagenieten van PSV – Ajax en PSV supporter voor één dag

Column: Nagenieten van PSV – Ajax en PSV supporter voor één dag

64
0

PSV supporter voor 1 dag

Ik wil het over afgelopen zondag hebben. Ik zou graag jullie meer willen vertellen over mijn belevenissen van de wedstrijd PSV tegen Ajax. Ja, dat is precies waar ik het over wil hebben.

Zondag, de dag dat Ajax naar Eindhoven moest komen en tegen mijn PSV moest voetballen of moet ik beter gezegd, proberen te voetballen. Ik kan jullie gelijk zeggen dat mijn PSV met 3-0 heeft gewonnen en dat was het. Nee, nee. Zo makkelijk komen jullie niet van mij af.

Normaal tijdens een wedstrijd van Ajax krijg ik tientallen berichten van mijn Ajax vrienden en kennissen, maar afgelopen zondag geen enkel bericht. Het was zo stil dat ik een paar keer op mijn iPhone zat te kijken of deze wel stond. De Iphone stond wel aan, maar ik heb geen berichtjes en geen gemiste oproepen. Raar. Wat doet dat Amsterdamse clubje met hun supporters?

Dankzij deze wanprestatie worden sociale contacten van Ajax supporters slechter en dat is geen goed teken. Ik maak geen zorgen over mijn Ajax vriendenBinnenkort is er weer een KNVB beker wedstrijd en die Ajax vrienden van mij kunnen dan weer een beetje juichen. Het is wel goed voor die Ajax vrienden van mij. Ik moet ook eerlijk zijn want na de wedstrijd heb ik wel een paar berichten gehad. Zo’n korte berichtje, “gefeliciteerd” en dat was het. Jammer, ik had meer tijd voor hun gereserveerd.

Jullie hebben zeker van te voren diverse verhalen kunnen horen. PSV is nog niet top. PSV is net iets minder dan Ajax. PSV heeft geen kans. PSV is dit, PSV dat en afgelopen zondag ging het helemaal anders. Mark van Bommel en zijn team hebben Ajax letterlijk en figuurlijk afgetroefd.

Ajax begon slecht en Ajax eindigde slecht. Het woord slecht is misschien ook niet het toepasselijke woord voor dit Ajax spel,maar het was verre weg van goed. De heer ten Hag had een andere visie in zijn hoofd en gelukkig was die visie helemaal verkeerd.

Frenkie de Jong als verdediger tegen PSV gaat nooit meer gebeuren, daar ben ik er zeker van. Over Frenkie gesprokenIk vind hem persoonlijk een ontzettend grote talent. Als hij met een bal over het veld beweegt dan zie ik bewegingen van Xavi of van Iniesta. Hij behoud overzicht, zijn paas is uitstekend, zijn timing, zijn houding… Het kan een grote voetballer worden zodra hij op de juiste plaats opgesteld wordt. Nogmaals, Frenkie is geen verdediger. Ik als PSV’er mag niet klagen dat hij samen met Blind in het centrum van de Ajax verdediging stond.

Het gaat niet alleen om de verdediging. Het gaat om een compleet team. PSV heeft Ajax op elke meter van het veld verslagen. Ajax was nergens. Van de meest betrokkenen kunstmatige Ajax aanvoerder Tadic tot de verdwaalde Ziyech. Zelfs hun spel was een tragedie, met veel agressie en weinig succes.

Over PSV en het uitstekende spel van Luk de Jong kan ik nog tig prachtige woorden gebruiken maar dat doe ik niet. Mark en zijn technische staf hebben voor een tactische sterke partij gezorgd. PSV team was goed voorbereid en PSV had de volledige controle gedurende de wedstrijd.

PSV heeft 18 punten uit 6 wedstrijden en er werd 24 keer gescoord. Wat een cijfers, maar we zijn er nog niet. Wij moeten tot het laatste moment strijden. De komende wedstrijd in Breda tegen NAC Breda moet het weer gebeuren en niks minder dan 3 punten zijn acceptabelKomende zaterdag zijn alle supporters van Willem II uit mijn woonplaats voor 1 dag PSV supporters, dat weet ik zeker

Amer BNL


Vorig artikelExcelsior Maasluis kijkt uit naar komst PSV
Volgend artikelPablo Rosario, symbool voor de ontwikkeling van PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in