Home Columns Column: Kater weggespoeld en op niemand meer boos

Column: Kater weggespoeld en op niemand meer boos

67
0

Ik was op niemand meer boos…

Een paar dagen na de teleurstellende wedstrijd in de Champions League tegen Internazionale moest mijn PSV weer voetballen en dit keer tegen VVV Venlo. Ik zelf ben niet snel chagrijnig van een verloren wedstrijd, maar afgelopen woensdag was ik er ziek.


Ja, ik was boos op Jeroen Zoet. Ik was ook boos op die scheidsrechter Matic en ik was boos op iedereen. Je zit goed in de wedstrijd en je voelt dat je een grote kans op een overwinning hebt, maar dat gebeurt niet. Je stelt je verwachtingen daarna in op een gelijke spel, maar dat gebeurt ook niet. Je verliest en dat was zuur. Echt niet leuk, maar ja je moet door. Niet alleen in de sport, maar ook in je dagelijkse leven. Na een teleurstelling moet je proberen de knop omdraaien en doorgaan. Het is niet zo makkelijk als je zegt, maar uiteindelijk moet je het proberen en je hoopt dat je de volgende keer meer succes behaalt.

Zo was het gisteren in Eindhoven ook. De ruststand bij PSV – VVV was een magere 1 tegen 0. Wat mijn clubje in de eerste helft heeft laten zien was ik niet helemaal tevreden over. De tweede helft ging gelukkig beter en je kon zien dat de spelers en het publiek een overwinning nodig hadden. Ook op het gezicht van Mark van Bommel kon je het gevoel van tevredenheid aflezen. Ik was ook tevreden. Na 4-0 overwinning op VVV Venlo mag je niet meer boos zijn. Na de overwinning was ik ook niet meer boos. Niet op Jeroen. Ik was op niemand meer boos.

Ik ben normaal iets kritischer, maar gisteren weet ik het niet. Ik weet niet wie moet ik bekritiseren aan de kant van PSV. Zelf Jeroen Zoet was goed. Het enige wat ik nog kan vinden is dat ik van Bergwijn meer had verwacht, maar hij was ook uitstekend. Jose Angel Tasende alias Angelino, was de man over wie ik nog twijfelde aan het begin van het seizoen, maar nu hoor je me niks meer zeggen.

Angelino is een uitstekende aanwinst voor PSV. Het is niet nodig om alle spelers van PSV te noemen, maar iedereen was gretig en iedereen wilde winnen. Elke speler heeft een eigen bijdrage geleverd en dat was zichtbaar. Er zijn wedstrijden dat je bijna niks kunt vinden wat je in je column wilt bespreken en dat is nu ook zo. Ik weet echt niet wat ik over die wedstrijd van gisteren nog moet vertellen, behalve dat PSV het goed gedaan heeft.

Dankzij goed spel zijn ook een aantal PSV spelers beloont door de bondscoach, om hun voor het Oranje te selecteren. Liefst 5 PSV’ers waaronder Zoet, Dumfries, Bergwijn, de Jong en Rosario, zijn door Ronald Koeman uitgenodigd om voor het Nederlandse elftal uit te komen. 13 oktober speelt Oranje tegen Duitsland voor een Nations-League wedstrijd en 16 oktober staat een vriendschappelijke wedstrijd tegen België op de planning. Op deze manier feliciteer ik ook alle geselecteerde spelers en ik wens hun heel veel succes.

Geniet van je zondag en tot de volgende keer

@AmerBNL


Facebook Comments