Home Columns Column: Jaloezie uit Tilburg: ‘Daar heb je die geluksvogel weer’

Column: Jaloezie uit Tilburg: ‘Daar heb je die geluksvogel weer’

50
0

Het Tilburgse Willem II krijgt al jaren klop van PSV. Uiteraard op die ene uitzondering afgelopen seizoen na. Het werd meteen een hele pijnlijke avond voor PSV, dat zeer verdiend op een nederlaag getrakteerd werd.

Die uitslag viel overigens enigszins geflatteerd en wat hoog uit. De Tilburgse club is verder vaak een eenvoudige prooi voor PSV dit tot frustraties van de gemiddelde Willem II. Die gemiddelde Willem II fan heeft toch al niet veel op met de grote nabije buurman uit Eindhoven. Zo merkte ook onze columnist @AmerBNL toen hij afgelopen maandagmorgen in Tilburg aan zijn werkdag begon. Het zijn dan net jaloerse Ajacieden, die Tilburgse supporters.

Een brede glimlach

Tilburg, maandag 3 september. Twee dagen na een onvergetelijke overwinning op Willem II, door mijn PSV.

Je woont en je werkt in Tilburg. Je leeft in Tilburg en je bent een PSV’er. Leuk, maar het is niet niks. Je komt op je werk en dan zeggen ze: daar heb je die geluksvogel weer. Geluksvogel, vroeg ik netjes? Jaa, als die bal van Sol een doelpunt was geweest, was het gelijk een andere wedstrijd. Dat klopt, dan was het zeker een andere wedstrijd. Dat geloof ik graag. Maar, lieve collega’s, zeg ik het weer netjes. Dat is niet gebeurd en die club van jullie heeft met maar liefst 6-1 verloren van mijn PSV. Zo is mijn maandag begonnen. Leuk, toch?!

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat het zo zou gaan. Het ging zo snel en het was echt leuk om naar die wedstrijd te kijkenMisschien niet voor iedereen, maar ik heb genoten.

Ondanks de prachtige overwinning, 6 doelpunten en een uitstekende Angelino, heb ik toch een paar min-puntjes om op te noemen. Dat ene doelpunt van Willem II en de nonchalante houding van Dumfries was een minpunt. Voor de rest was Denzel Dumfries best goed. Je kunt bijna geen kritiek geven na zo’n prestatie, maar toch doe ik dat.

Afgelopen weken was ik niet helemaal tevreden over Angelino, maar tijdens de wedstrijd tegen de Tricolores heb ik met een brede glimlach zijn spel gevolgd. Die Spaanse jongen kan goed voetballen. Ga zo door Angelino. Van onze vriend Bart Ramselaar had ik meer verwacht toen hij inviel. Hij had iets meer voor het elftal kunnen doen, maar hij koos elke keer voor eigen succes. Dat hij gefrustreerd is omdat hij niet in de basis stond wil ik proberen te begrijpen. Naast Ramselaar zitten er nog een paar op de reservebank en je kunt ze niet allemaal laten starten.

Nick Viergever wil ik ook even benoemen als een positieve verrassing wat deze wedstrijd betreft. Nick was goed en hij scoorde ook twee keer tegen Willem II. Kunnen we van zijn ervaring ook in de Champions League gebruik maken? Het zou leuk zijn, maar op dat antwoord moeten we nog even wachten.

Ik wil het ook even over de Champions League hebbenAfgelopen weekend heb ik de tegenstanders van ons PSV in de gaten gehouden. Tegenstander Internazionale speelde in Bologna en boekte daar als ik zo vrij mag zijn, een saaie overwinning met 3-0. Radja Nainggolan en Ivan Perisic zijn voetballers waar je wel echt rekening moet houden.

Watford FC won met 2-1 van Tottenham Hotspur in een zwaarbevochten wedstrijd. Veel voetballiefhebbers kennen Tottenham en ook als je niet elke week naar de Premier League kijkt, weet je wat je van een Engelse club kunt verwachten. Tottenham is een club met een paar Belgische internationals. Vertonghen en Alderweireld kennen we nog van hun Ajax tijd. Moussa Dembele en zijn sublieme bewegingen kennen we nog van AZ.  Over grote namen als Christian Erikssen en Harry Kane hoef ik ook niks te zeggen. Ondanks de nederlaag in de Premier League heeft Tottenham Hotspur een uitstekend elftal.

FC Barcelona won van de Spaanse promovendus SD Huesca met maar liefst 8-2. Die wedstrijd leek een beetje op de wedstrijd tussen PSV en Willem II. Zeg ik nu iets geks? Nee, helemaal niet. Er zijn echt vergelijkingen tussen die twee clubs. SD Huesca en Willem II begonnen met te aanvallend voetbal en dat is ook niet altijd goed. Veel mensen genieten van aanvallend voetbal. Het is leuk als je de kans hebt op een goed resultaat, maar ik denk dat heel veel Tricolores nu denken dat ze tegen PSV te aanvallend waren begonnen.

Sorry, maar moet ik nog iets over Messi, Suarez, Rakitic, Pique en de rest vertellen..? We zullen zien, dat is een politiek correct uitspraak. Dat is ook zo. Ik sta bekend als een optimist, maar deze keer laat ik het aan Mark van Bommel en zijn team over. Ik heb wel vertrouwen in Mark en ik weet dat Mark ook elke wedstrijd wilt winnen. Met aanvallend voetbal of een doelpunt in 93 minuut


Vorig artikelRamselaar: ‘Het enige wat ik kan doen is hard werken’
Volgend artikelLuis Suarez lovend over Hirving Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in