Home Columns Column: In de fantasiewereld van fantasieclub FC Barcelona kost Donyell Malen 5...

Column: In de fantasiewereld van fantasieclub FC Barcelona kost Donyell Malen 5 miljoen euro

2930
0

De voetbalwereld gaat veranderen, zoveel is zeker. In dat kader staat er mogelijk een andere transfermarkt te wachten.

De clubs met een hoog uitgavenpatroon, dure huishouding en fors transferboekje blijken in een wereldwijde gezondheidscrisis als eerste clubs in de problemen te komen. Clubs als Barcelona en Juventus lopen een heel seizoen de polonaise met dure aankopen en hoge salarissen maar blijken dus eigenlijk voor de muziek uit te lopen.


De vraag waar we dan in Noord-Europa in hemelsnaam met z’n allen naar zitten te kijken als we gaan zitten voor een wedstrijd uit Zuid-Europa is dan ook zeker gerechtvaardigd.

Feitelijk zijn clubs als FC Barcelona en Juventus gecreëerde luchtkastelen en juist de bestuurders van deze zogenaamde fantasieclubs staan open voor een nieuwe spelersmarkt. De bestuurders van FC Barcelona pleiten voor een markt waarin makkelijker geruild wordt met gesloten beurzen.

De Catalaanse grootmacht, waar met recht over getwijfeld kan worden of de club zich wel grootmacht mag noemen, gaf afgelopen jaren honderden miljoenen uit aan spelers als Dembele en Coutinho. Beide spelers presteren niet en/of krijgen geen kansen waardoor er miljoenen verdampen. Juist die verdampte miljoenen euro’s had de club nu goed kunnen gebruiken om de selectie deze zomer te versterken of niet te hoeven korten op salarissen.

Was het niet FC Barcelona die als eerste club in de Corana crisis het fantasiebeleid al niet meer kon waarmaken? Reeds drie weken(!) na de intrede van het virus kwam de club met de zogenaamd wereldwijd hoogste omzet in de financiële problemen.

In de toekomst- en fantasievisie van FC Barcelona zou een speler als Donyell Malen of Mo Ihattarren dus in een soort ruilovereenkomst een stap naar La Liga kunnen maken waarbij PSV dan met een miljoen of 5 genoegen zou moeten nemen. Op de koop toe en als extraatje, kan PSV dan nog een paar spelers uit het B-team van FC Barcelona toebedeeld krijgen.

Ook clubs als Inter, Atletico en Juventus reppen in al hun fantasie al over een ‘ruilmarkt’. Hoewel meerdere prominenten van de met name fantasieclubs (lees: schulden makende voetbalclubs) in het voetbal al voorspelden dat ruilen de nieuwe transfertrend wordt in het voetbal, is PSV in ieder geval niet van plan daaraan mee te doen. Zo zegt algemeen directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International.

“Ruilen? Nee, dat past niet in het businessmodel van PSV”, zegt Gerbrands, die wel denkt dat de transfermarkt een forse verandering ondergaat. “Ik verwacht weinig, of in ieder geval minder transfers.”

Heeft u interesse in beleggen? Klik dan op Beleggen leer je.


Facebook Comments Box