Home Columns Column: Hoe Luuk de Jong en Jetro Willems zijn afgegleden

Column: Hoe Luuk de Jong en Jetro Willems zijn afgegleden

65
0

Het is precies twee seizoenen geleden dat PSV op het Stadhuisplein een groots kampioensfeest vierde. Voor het eerst sinds 2007-2008 was de club weer kampioen van Nederland. Met een super tandem in de gelederen: Jetro Willems en Luuk de Jong.

Het was Willems die de voorzetten gaf, en De Jong die ballen achter elkaar in het doel werkte. Het voetbal van PSV was bij vlagen prima. Met name voorzetten vanaf de linkerkant waren steeds levensgevaarlijk met een spits die bijna elke kopbal een gevaar liet worden.
Dit had mede een voorsprong van zeventien punten op nummer twee Ajax tot gevolg aan het eind van het seizoen. De Jong kwam in het seizoen 2014-2015 tot 20 doelpunten in de Eredivisie. Het daaropvolgende seizoen maakte De Jong er maar liefst 26, één minder dan toenmalig topscorer Vincent Janssen. Het was zowel in de zomer van 2015 als 2016 niet de vraag of Willems en De Jong zouden vertrekken, maar of PSV ze zou kunnen behouden. En dat lukte.
Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn Willems en De Jong niet meer eenvoudig te slijten. Reden: de teleurstellende prestaties van beide spelers en de club zorgt ervoor dat ze minder aantrekkelijk zijn geworden voor buitenlandse (top)clubs. Clubs van het kaliber WestBromwich Albion of Levante zien in de Jong momenteel nog niet eens een reservespits.

De tandem met de Jong en Willems is min of meer van de radar verdwenen. En dat terwijl zowel Willems en De Jong als PSV er belang bij hebben dat er komende zomer een mooie transfer wordt gemaakt. Willems hoopt na zes seizoenen PSV alsnog op een mooie buitenlandse club deze zomer. PSV kan zijn transfersom goed gebruiken. De Jong is inmiddels 26 jaar en zit op het hoogtepunt van zijn carrière. Nog één keer een stap naar het buitenland kan voor hem ook interessant zijn. PSV daarentegen kan het zich niet permitteren om nog een seizoen zonder een scorende spits te draaien. Het worden interessante weken. Of worden vanaf 12 augustus 2017 de voorzetten vanaf de linkerkant weer even gevaarlijk als voorheen…


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here