Home Columns Column: Een tip voor Hélène… begin met van Bommel niet over Ajax!

Column: Een tip voor Hélène… begin met van Bommel niet over Ajax!

19
0

Mark van Bommel krijgt alom complimenten over zijn totale performance als trainer van PSV. Zowel in het communicatieve, het tactisch inzicht en over zijn houding in bijvoorbeeld de media zijn al veel positieve kritieken te beluisteren geweest.

Dat de nieuwe coach wat meer uitgesproken is dan Phillip Cocu is ook algemeen bekend. Maar begin als verslaggever niet over concurrent Ajax, want dan kun je de spreekwoordelijke wind van voren krijgen. De tip voor de meer dan goede en talentvolle Veronica en Fox presentatrice Hélène Hendriks is dan ook om voortaan niet meer met Mark van Bommel over Ajax te praten.

De allereerste kennismaking van de familie van Bommel met de Amsterdamse club was al verre van prettig, zoals van Bommel enkele maanden terug vertelde toen hem werd gevraagd over de geleidelijke weg vanuit Sittard naar de top van Nederland. Zowel PSV als Ajax nodigden de Limburger met zijn familie uit maar de jonge Mark wilde na het eerste koude kille gesprek op de burelen van de Amsterdam Arena alleen maar naar PSV. De aversie tegen Ajax lijkt toen te zijn ontstaan en lijkt evenwel nooit meer verdwenen te zijn.

Mark van Bommel heeft gewoon helemaal niets met de Amsterdamse club. Zijn blik en reactie in gesprek met Hélène Hendriks bij het horen van de naam Ajax spreken meer dan boekdelen. Het is een hilarisch moment maar het zegt alles over hoe PSV’s trainer over de club uit de hoofdstad denkt. Deze man staat in al zijn vezels pal voor, naast en achter PSV. Hélène pakt het met al haar aanwezige talent overigens meer dan prima op door het aangesneden onderwerp meteen te laten voor wat het is.

Als de wegen van van Bommel en Ajax elkaar in het verleden weer eens wisten te kruisen pakten zich voor Ajax vaak donkere wolken samen boven de Arena De verbetenheid in combinatie met de blijdschap van PSV’s clubicoon na zijn doelpunten tegen de rivaal, vertalen zijn gevoel voor de Amsterdamse club.

Zo ook in maart 2005 toen Van Bommel op eigen houtje de Amsterdammers in eigen huis vernederde met 3 verbeten treffers. De blik in de ogen was vrijwel dezelfde als afgelopen woensdagavond nadat Hélène Hendriks de naam Ajax noemde….

Wat is onze trainer toch heerlijk zichzelf! Mark van Bommel, zegt het voort, zegt het voort!

Geniet nog een keer van vuurspuwende ogen én voeten van Mark van Bommel tijdens de editie Ajax – PSV in het voorjaar van 2005 in de Amsterdam Arena.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here