Home Columns Column: Alsnog hulde voor Dirk Kuyt

Column: Alsnog hulde voor Dirk Kuyt

16
0

Dirk Kuyt werd tegen PSV regelmatig uitgefloten na een tackle op Jetro Willems. Kevin Blom haalde gelijk een onterechte gele kaart tevoorschijn voor Kuyt en dat zinde Johan Derksen allerminst.

In het programma Voetbal Inside haalde Derksen hard uit naar de PSV supporters. “Dirk Kuyt is groot onrecht aangedaan. Hij zette een tackle in, zag Willems, trok zijn been in en raakte hem niet. Willems maakte een hoop theater. En Kuyt werd anderhalf uur uitgefloten door dat vervelende PSV-publiek. Kuyt is een correcte en sportieve speler, een voorbeeld voor iedere prof. Hij had dat fluitconcert niet verdiend, maar ze hadden Willems moeten uitfluiten die Kuyt een kaart aannaaide.”

Derksen meet weer eens met 2 maten. Natuurlijk verdient een geweldige speler als Dirk Kuyt geen fluitconcert maar het respect voor Dirk Kuyt is ook bij de PSV fans wel degelijk groot. In onderlinge wedstrijden komt dit vanwege allerlei belangen niet altijd tot uiting. De Katwijker was op het moment sûpreme even de gebeten hond bij de PSV supporters. Maar dat had waarschijnlijk meer van doen met het feit dat de wedstrijd niet het gewenste resultaat dreigde op te leveren, dan met het gebrek aan respect voor Dirk Kuyt. Bovendien, de overal goed presterende Dirk Kuyt is wel wat gewend want niet alleen in Liverpool en Istanbul worden wedstrijden in alle hevigheid beleefd. Ook de eigen Kuip is vaak in opspraak als het gaat om het beledigen van bepaalde spelers met een bepaalde achtergrond. De Joodse bevolking icm een verschrikkelijk ziekte worden uitgerekend in Rotterdam vaak gebruikt om bepaalde emoties en meningen kracht bij te zetten.

Derksen is een meester in chargeren en meet vaak met 2 maten. Als het de zeurkous van Voetbal Inside zo uitkomt noemt hij zijn kritiek een vorm van satire en als kritieken, zoals een fluitconcert voor Kuijt, door hem anders worden geïntepeteerd, is het juist schandalig en vervelend. Derksen beledigt mensen als Hans van Breukelen of Joke Bruijs op basis van uiterlijke kenmerken en Kuyt heet regelmatig een irritante positieve spreekpop te zijn. ‘Boter op het hoofd’ en ‘meten met 2 maten’, geldt duidelijk voor Derksen.

Uitgerekend Dirk Kuyt wordt door de uitgesproken analist steevast keihard aangepakt. De oud VI redacteur kan het soms overdreven positieve gedrag van de Katwijker niet bepaald waarderen en fileert hem daar steevast mee. In het Philips stadion weten publiek en supporters doorgaans vaak precies hoe gerespecteerde voetballers van andere clubs ontvangen dienen te worden.
Er worden verder geen poppen aan touwtjes opgehangen en al helemaal geen bevolkingsgroepen uit het Midden-oosten 90 minuten lang, in combinatie met een dodelijke ziekte, door het slijk gehaald. ‘Vervelend PSV publiek’, zoals Derksen de PSV fans noemde, valt dan ook wel mee. Maar ook in Eindhoven zijn er zeker weleens wat onschuldige fluitconcerten te horen.
De realiteit is dat het gros van de PSV fans de speler Kuyt zeker weet te waarderen om diens grootse prestaties, maar zondag door omstandigheden even niet. Bij deze alsnog hulde voor Dirk Kuyt voor een fantastische carrière.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here