Home Columns Column: Adam Maher weinig kritisch op eigen prestaties

Column: Adam Maher weinig kritisch op eigen prestaties

10
0

Twee seizoenen geleden, zomaar een uitwedstrijd in de eredivisie. PSV verliest in Waalwijk van RKC. Na afloop staat Maher voor de camera en spreekt de inmiddels bekende woorden uit: “Ik kan tevreden zijn over mijn spel, het ging wel lekker vandaag.”

Die woorden achtervolgen hem lang en terecht. Adam Maher is zeker verder dan 2 seizoenen terug wat zijn ontwikkeling aangaat, maar de echte grote doorbraak is nog altijd niet gerealiseerd. Het lukt Adam Maher maar niet om op de juiste manier in de spiegel te kijken wat zijn prestaties aangaan. Maher achtte zich halverwege vorig seizoen, na een kleine serie normale wedstrijden, al rijp voor een stap omhoog in een buitenlandse competitie. Het is Adam Maher ten voeten uit; weliswaar basisspeler in het elftal van Cocu maar daarmee nog lang geen zekerheid.
Maher mist oa duelkracht en snelheid maar bovenal de absolute wil om te kunnen pieken. Voor een aanvallende middenvelder met ambities hogerop te komen is zijn schot matig te noemen, om over doeltreffendheid maar te zwijgen. Wellicht dat het vertrek van Wijnaldum Maher verder brengt want een leuk doelpunt tegen Groningen waarbij 4 spelers van de FC Maher simpel laten lopen, is niet het enige dat we van een aankoop van 7 miljoen euro mogen verwachten.
Maher zelf ziet het anders. De middenvelder die de echte kwaliteiten mist om in de top te kunnen acteren, ziet zichzelf wel al als vaste speler van Oranje.
“Ze zeggen weleens dat als je goed presteert de beloning vanzelf komt, maar dat gevoel had ik vorig jaar niet echt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit seizoen terugkeer in het Nederlands elftal. Ja, ik kom terug bij Oranje.”
Maher speelde zijn laatste interland voor het Nederlands elftal bijna twee jaar geleden. “In mijn eerste jaar bij PSV ging het gewoon niet. Ik zat er onder Louis van Gaal aanvankelijk nog wel bij, maar ik kon het fysiek niet volhouden om bij Oranje te presteren. Maar vorig seizoen had ik soms mijn twijfels. Ik wil gewoon altijd bij Oranje zitten. Daarom dacht ik weleens: Is het realistisch dat ik er niet meer bij zit, terwijl ik goed speel?”
Onder Danny Blind verwacht Maher snel een nieuwe kans. “Als je presteert, zeker bij een topclub als PSV, dan kom je sowieso in beeld. En ik wil weer terug in Oranje. Daarom heb ik destijds niet voor Marokko, maar voor Nederland gekozen.”

HRvP, columnist PSV Inside


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here